torsdag den 8. december 2011

Syv tegn på at du trænger til ferie !

Du hader bare mandage.

Mange oplever, at de må slæbe sig på arbejde efter weekenden. Men hvad mange ikke ved er, at mandags trætheden er det første tegn på, at du er ved at brænde ud af stress. Når weekenden ikke er nok til at få hvilet ud, bør det få advarselsklokkerne til at ringe.

Trætheden overmander dig.

Kronisk træthed hele ugen er tegn på, at kroppen har brug for længere tid til at restituere. Så når du begynder at falde i søvn i toget på vej hjem eller i mødelokalet hos kunden, er det tid til ferie.

Det kan ikke gå hurtig nok.

Du spiser frokost, mens du ser rapporter igennem, og du når lige lidt motion i frokostpausen. At udnytte tiden effektivt er en god egenskab, men når du begynder at græde over fem minutters forsinkelse i metroen eller går amok, hvis kassekøen i Føtex er for lang, er det tegn på, at det er tid til at geare ned.

Koncentrationen er væk.

Du glemmer din taske på toilettet, og du irriterer kollegaerne ved at glemme kaffefiltret og lave kaffekatastrofer i køkkenet. Lyder det bekendt, og har du svært ved at sidde stille og koncentrere dig, så book en ferie sydpå.

Du føler dig utilpas.

Er du plaget af en eller flere af følgende sygdomme: svimmelhed, hjertebanken eller generelt ubehag? Så har du bestemt brug for en længere ferie.

Alle irriterer dig.
Dagdrømmer du om at smadre din computer med et baseballbat eller kaste stole gennem mødelokalet, så bør du straks investere i et håndklæde og nyt badetøj.

Du er tude Marie.

Begynder tårerne at pible frem, når printeren løber tør for papir? Eller føles det som verdens undergang, når du bliver sat til at rydde op i køkkenet på arbejdspladsen? Det er helt normale tegn, når du er stresset, så gør dig selv og kollegaerne en tjeneste og tag en god, lang ferie.

Ingen kommentarer: