torsdag den 15. december 2011

Ros skal der til !

Medarbejdere, der ikke oplever balance mellem indsats og belønning på arbejdspladsen eller er usikre på deres job, har øget risiko for at få psykiske helbredsproblemer. Det viser et nyt forskningsprojekt, 'Psykosocialt arbejdsmiljø, psykisk helbred og arbejdsevne', skriver Videncenter for Arbejdsmiljø.
Resultatet viser, at ansatte, der for eksempel ikke oplever at blive belønnet i forhold til den indsats, de yder på jobbet, har øget risiko for nedsat selvvurderet helbred og søvnforstyrrelser. Og ansatte, som er usikre på, om de kan blive i deres job, har øget risiko for at skulle i behandling med antidepressiv medicin.
Derfor er det vigtig for mig at rose mine medarbejdere. Det skal ikke være en tom ros, bare for at rose. Der skal selvfølgelig være et indhold. Men vi glemmer rigtig tit at sige tak, eller give vores folk et klap på skulderen - Ja, bare en diskret tommelfinger op. - Det betyder meget mere end man umiddelbart selv tror. Og det gode er også, at gennem en rose kultur, bliver folk meget mere positiv tænkende, og bliver modigere til at springe ud i nye opgaver.

Ingen kommentarer: