onsdag den 28. december 2011

Alle skal ro lidt hårdere - Det styrker os alle !

"Danmarks katastrofalt lave produktivitets vækst siden midten af 1990'erne er flere gange blevet fremhævet af OECD som vores største økonomiske udfordring i forhold til at sikre velstand og velfærd i fremtiden.
Men endelig er der godt nyt: For første gang siden 2006 steg den danske produktivitet sidste år. Med en fremgang på 4,9 procent er det den største stigning i 16 år. Det er stærkt tiltrængt for Danmark, hvor timeomkostningen ved industriproduktion er den næsthøjeste i verden og ca. 10 procent dyrere end hos vores nærmeste naboer og konkurrenter, Sverige og Tyskland.
Alligevel får den gode nyhed ikke alle herhjemme til at juble. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har ligefrem kaldt det en 'usund' stigning. De er bekymrede for, at mere effektiv produktion i kølvandet på besparelser tvinger medarbejderne til at arbejde mere eller hurtigere - eller begge dele. Hvilket altså opfattes som usundt ud fra den holdning, at travlhed stresser og nedslider medarbejderne."
Alle skal yde en indsats og at det betyder at vi alle skal løbe lidt stærkere kan ikke komme bag på nogen. Og kan vi ikke leve op til de krav der er på marked ( Og derved opretholde vores fantastisk høje leve standard ) - Så må vi enten skrue ned for levestandarden eller yde noget mere. Og det kan kun lave sig gøre. hvis vi gør det sammen. Fagbevægelse / Virksomheder - Lønmodtager / arbejdsgiver - Vi er i samme båd - Bådens navn er Danmark og indholdet er vores velfærdssamfund. - Vi må alle rolidt hårdere og i takt for at få fremdrift !

Ingen kommentarer: