torsdag den 29. december 2011

Kassedamer som fejlretter !

Efter en tur i Bilka, to dage før nytårsaften ( Nogen vil nok kalde det selv forskyldt ) - Var mit blodtryk en anelse højere end normalt. Ikke på grund af trængsler, men på grund af køen ved kassen. Her er et par forslag, så kunderne kunne blive mere tilfredse.
1: Man kunne godt have bemandet alle kasser med folk, så det var muligt at holde ventetiden ved kassen ned på et minimum.
2: Man kunne give de stakkels kasse damer en lidt længere økonomisk snor. Når en kunde mener at varen står til en lavere pris ( Ofte kun en lille smule lavere ) Så burde kassedamen have mulighed for at taste en manuel pris ind på kassen, så der kan komme skred i ekspeditionen. ( Kaldet tillid og respekt )
3: Sørg for at der altid er en som kassedamen kan ringe til. Tit sidder de og trykker flere numre inden de finder en der kan hjælpe med en pris - Og nogle gange er den de finder ikke kompetent til at svare, og de skal stilles om til en anden.
4: Sørg for at alle varer har en pris - Ofte er prisen ikke på varen og kunden skal vente på at kassedamen får ringet efter en pris / stregkode. - Her kan man se på kvaliteten af den måde man mærker varen på.
Alle disse problemer påvirker oplevelsen for kunden. Og da kunden er kernen i alt forretning, bør Bilka nok fokuserer mere på denne side. - Og så må der også være et økonomisk og ledelsesmæssig aspekt. Bruger kasselinjen tiden på at finde den korrekte pris - Rette stregkoder - Finde priser eller frasorterer fejl varer, så tyder det på at der et eller andet sted i forretningens flowét er et problem. Som man så bruger kassedamerne til at fejlrette. Ret det nu inden kasselinjen. Det ville gave alle. Og være god ledelse !

Ingen kommentarer: