fredag den 23. december 2011

SMS med øjnene !

Nu er det snart slut med at bruge fingrene, når du bruger din smartphone. En ny dansk udviklet teknologi får skærmen på en smartphone til at reagere, alt efter hvor vi ser på den. Med teknologien kan du styre figurer i computerspil med øjnene. Sms’er kan du skrive alene ved at se på de bogstaver, du vil bruge. Og læser du en lang tekst på skærmen, scroller den automatisk, alt efter hvor du ser.

Den danske teknologi kan blive en stor succes, fordi den er meget stabil – og meget billig. Opfindelsen er baseret på den såkaldte eye-tracking-teknologi, der gør det muligt for en computer at afkode, hvor man ser på dens skærm. Et kommerciel Eye_tracking device koster op til 200.000 kroner. Men den danske opfindelse er baseret på et kamera, der koster mellem 100 og 1000 kroner.

At skrive sms med øjnene kan måske lyde sort, men der er andre måder at skrive sms’er på, end den gammel kendte, hvor du staver et ord på mobilen ved at trykke tasterne ned en efter en. ’H’ ’E’ ’J’ trykker vi, hvis vi skal skrive ’hej’.En anden måde at skrive sms’er på er med programmet Swipe. I dét lader man fingeren køre mellem de forskellige bogstaver, så man staver ord ved at lave glidende bevægelser på smartphonenes skærm. Det er nemmere og hurtigere end at ramme de enkelte taster 100 procent korrekt.»I stedet for tastetryk afkoder telefonen hvilke bogstaver din finger glider hen over – og hvilket ord det danner. Men det ser ud til at du må vente til 2013. De danske teknologi-udviklere venter bare på at få et samarbejde op at stå med den helt rigtige mobil-producent. Flere har allerede vist interesse, efter at opfindelsen har gået sin sejrsgang i flere internationale medier. Blandt andre TheNextWeb.

1 kommentar:

Kendte sagde ...

Lyder sgu cool!