lørdag den 5. juli 2014

Nu vender vinden !

Der er i dag markant flere jobannoncer i dag end i starten af året. Det tyder på, at den langvarige stilstand på arbejdsmarkedet endelig er ved at være brudt. Og det vækker glæde hos jobportalerne: "Virksomhedernes intensiverede søgning efter nye medarbejdere gælder alle brancher og funktioner. Både ufaglærte, akademikere, IT-folk og i høj grad sælgere. Vi ser også en stigende efterspørgsel på ledere," siger Henriette Rhod Lassen, adm. direktør hos Jobzonen.
 
Hos Dansk Erhverv er der også jubel over den positive udvikling. Cheføkonomi i organisationen, Michael Stæhr tror på, at stigningen i ledige job vil fortsætte: "Vi vil fortsat se en stigning. Det tyder alt på. Vi har hørt det fra en lang række virksomheder, at de lige nu gearer op på antallet af medarbejdere, og hvis man forestiller sig, at flere og flere kommer ind på arbejdsmarkedet igen, så vil folk alt andet lige også få mere til forbrug, som så vil skabe øget efterspørgsel efter varer og igen øget eft erspørgsel på arbejdskraft, hvilket tegner godt for fremtiden," siger han.
 
( En anden fordel, som nok er lidt overset men har en stor betydning er den job rotation der igen kommer igang mellem virksomhederne. Denne flytten rundt skaber en dynamisk udveksling af viden og nye netværk. Netop de ting vi skal leve af i Danmark. De sidste mange år har folk "hængt fast" i deres job, så de var sikre på en indtægt. Hvilket også betød at de mistede chancen for at udvikle sig gennem jobskifte og virksomhederne mistede nye og friske ideer. )

Ingen kommentarer: