fredag den 4. juli 2014

Livet i en dårlig flyver !

Vi kan alle lide, at det går let, når vi køber vores flybilletter. De fleste af os sætter også pris på, at sidde og blive behandlet godt, når vi flyver. Men det skal du nok ikke regne med, hvis du flyver med det nordkoreanske statslige flyselskab Air Koryo. Men kun et selskab blandt de 680 flyselskaber på listen, må nøjes med kun en stjerne. Og den tvivlsomme ære går til det koreanske Air Koryo. En stjerne betyder ifølge Skytrax 'meget dårlig kvalitet'.

Verdens værste bookingside
Tidligere på året lancerede Air Koryo sin egen hjemmeside, hvor man kan booke billetter. Men også her får selskabet kun en stjerne af Skytrax. Heller ikke CNN var begejstrede for hjemmesiden, som de kaldte for verdens værste bookingside', efter at have testet den. Om det overhovedet er muligt at booke billetter på siden virker tvivlsomt. CNN fik samme fejlmeddelelse hele tiden, da de forsøgte at købe billetter. Også britiske Daily Telegraph måtte opgive at købe billetter via hjemmesiden. Ifølge The Korea Times er det kun udenlandske kunder, der kan tilgå hjemmesiden.

Fly stammer fra sovjettiden
Air Koryo har en flåde på 20 - 30 fly. Samtlige af flyene er byggede i Rusland, og en del af dem stammer helt tilbage fra sovjettiden. Selskabet flyver fra sin base i Nordkoreas hovedstad Pyongyang. De mest brugte ruter flyver til Peking og Shenjang i Kina. Flyselskabet har tidligere været helt bandlyst at lande i EU, men har for et par år siden fået lov til at flyve til og fra Europa med to af sine fly, som er af modellen Tupolev TU-204s. Air Koryo har fløjet siden 1993, og har aldrig været indblandet i nogen alvorlig ulykke, ifølge Aviation Safety Network, som noterer at flyulykker på verdensplan.

Ingen kommentarer: