fredag den 18. juli 2014

Den rette vej for dansk business !

Greenpeas gider ikke at slås med 3F om lønninger og arbejdsvilkår mere. En dansk ærte avler bliver nu registreret som Danmarks første GRASP-certificerede fødevarevirksomhed. Det betyder, at virksomheden erkender og overholder en række internationale regler omkring børnearbejde, overenskomster, organisationsfrihed, diskrimination, og meget andet der sikre at medarbejderne har det godt. Sidenhen vil han så blive målt på disse faktorer. Peter Skov Johansen siger selv at det er ”En beslutningen taget for, at kunderne kan se, at virksomheden ønsker at udvise socialt ansvar”. 

( På den korte bane er det nok en omkostning og lidt mere papirarbejde at komme op på denne standard - Dertil kommer at man også skal betale almindelige danske lønninger til ærteplukkerne - MEN....... Jeg er overbevist om at det er vejen frem. Globale forbrugere vil have en historie med, når de køber deres varer. 


Skal man have en chance på et global marked, hvor man prøver at sælge et standard produkt, kan man kun skille sig ud ved en høj kvalitet og en god historie. Og historien er den den del af varen som de andre kan have svær ved at kopierer. Derfor er en GRASP-Certificering en god ide..... Og lige netop den del der gør at forbrugeren vælger produktet, Ja - oveni købet vil betale en høj pris for produktet. )

Ingen kommentarer: