onsdag den 11. marts 2015

Stresset nedsættelse af arbejdstiden !

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af danskere, der ønsker at arbejde færre timer om ugen, er faldet markant i løbet af de sidste syv år. Hvor 19 procent af danskerne i 2007 ønskede at bruge færre timer på jobbet, er det tal faldet til otte procent i 2014. "Vi har generelt en ret stor grad af fleksibilitet på det danske arbejdsmarked, hvor danskernes ønsker til arbejdstid i ret stort omfang bliver indfriet, vurderer Jens Bonke, som er seniorforsker ved Rockwool Fondens Forskningsenhed. 

Hos Dansk Arbejdsgiverforening er underdirektør Steen Mütze glad for, at danskerne i markant mindre grad giver udtryk for et ønske om ændrede arbejdstider. Han mener, at det viser, at danskerne generelt er glade for at gå på arbejde. "Det her understøtter fuldstændig de analyser, der viser, at danske medarbejdere er nogle af de mest tilfredse i hele Europa. Vi har lige kigget på det igen med vores seneste arbejdsmarkedsrapport, og danskerne ligger suverænt højt i de undersøgelser," siger han.

Jeg tror at de glemmer en væsentlig faktor i deres beregninger. Arbejdsopgaverne bliver ikke mindre - Tempoet bliver ikke mindre - Kravene bliver ikke mindre, ved at man formindsker arbejdstiden. jeg er overbevist om at ingen ønsker at gå ned i tid og løn, men have de samme opgaver og deadlines som før. Så hellere være der lidt længere tid på arbejdspladsen og undgå at skal slæbe opgaver med hjem. 

Helt reel tror jeg ikke at den samlede arbejdstid er gået ned, hvis man lægger hjemmearbejdstid oveni den synlige arbejdstid. Det er bare noget vi bilder os ind.  

Ingen kommentarer: