torsdag den 12. marts 2015

Hver 15 år går det galt !

En gennemsnitlig dansk arbejdsplads vil opleve en arbejdsskade hver 15. år. Og der skal gå i gennemsnit 130 år mellem, at skaden er så alvorlig, at den medfører, at en medarbejder taber noget af sin erhvervsevne. Spørger man danskerne selv, er Danmark også det mest sikre land at gå på arbejde i. Paradoksalt nok er Danmark så også det land, hvor flest faglærte undlader at bruge sikkerhedsudstyret. Sager, hvor en ansat får en millionerstatning for tabt erhvervsevne som følge af en arbejdsskade, sker uhyre sjældent - set i den store sammenhæng.

For hver 1.000 beskæftigede i Danmark er der syv beskæftigede, der årligt kommer ud for en anerkendt arbejdsskade. Det betyder, at i en gennemsnitlig virksomhed vil én af de ansatte komme ud for enten en arbejdsulykke eller en erhvervssygdom hver 15. år. Fem af de syv, der kommer ud for en arbejdsskade, vil ikke mærke noget tab af deres erhvervsevne. Kun de resterende to ud af de syv får erstatning for erhvervsevnetab, fordi skaden er så alvorlig, at den påvirker deres evne til at passe arbejdet. Det vil sige, at i en gennemsnitlig danske virksomhed, skal der gå 130 år mellem, at der sker en alvorlig arbejdsskade, der påvirker den ramtes erhvervsevne.

( Mon det er disse tal der gør at folk engang imellem fravælger at bruge sikkerhedsudstyr. Når man ser på chancen / risikoen for at få en skade er så lille, tror jeg at folk begynder at kalkulerer risikoen og springer over hvor gærdet er laves. - Nøjagtig lige som folk der ryger. De kender risikoen, men da den først kommer langt ud i fremtiden, gider de ikke kalkulerer med risikoen ) 
 

Ingen kommentarer: