fredag den 27. marts 2015

Drik dig slank !

Nyd et glas rødvin og hjælp kroppen med at forbrænde fedt. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er, hvad en amerikansk forsker fra Oregon State University mener at have bevist, skriver The Independent. Biokemikeren Dr. Neil Shay, der har stået for forskningen, fortæller i januar-udgaven af The Journal of Nutritional Biochemistry, at hans studier har vist, at en bestemt syre, der findes i vindruer, hæmmer udviklingen af fedtceller og samtidig hæmmer dannelsen af nye.

Undersøgelsen bygger på mus

Resultaterne kommer efter et forsøg på mus, hvor man fodrede dem med Pinot Noir-vindruer, der ofte bruges til at lave rødvin. I forsøget blev alle musene fodret med mad med et højt fedtindhold, hvorefter de udviklede sig som overvægtige med en usund livstil. En del af musene blev dog samtidig også fodret med vindruer, og den gruppe udviklede væsentligt mindre fedt og havde lavere blodsukker.

Effekt kan også opnås gennem vindruer

Det vigtige ved forskningen er også, at mængden af druer i kosten ikke er speciel stor. - Portionerne er rimelige, hvilket gør vores resultater mere gældende for menneskelig kost, siger Dr. Neil Shay til The Independent. Han understreger dog, at indtagelse af rødvin ikke medfører vægttab, og at effekten lige så godt opnås via vindruer.

( Nu er mus og mænd ikke helt ens, så om resultatet med nogle fordrukne mus kan overføres direkte til mennesker ved jeg ikke. Men det er da interessant, at man måske kan slanke sig, samtidig med at man nyder et glas vin. Om jeg skal introducerer dette til konen......Måske ikke, da hun nok bare vil sige at jeg så er blevet til en lille fordrukken mus ! )

Ingen kommentarer: