mandag den 9. marts 2015

454.215 gange til grin for mine skattekroner !


Claes Kastholm, journalist, skriver: "Det er sjældent, at nøgne tal kan gøre folk så vrede som det tal, der nu står på busserne rundt om, har gjort. Tallet er 454.215. Mobbekampagne, lyder det forarget i Politikens leder: 'Venstre jagter børnefamilier på kontanthjælp.' Misforståelser, grove generaliseringer og manipulationer, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) i Berlingskes ‘Opinion' [...] De voldsomme reaktioner tyder på, at Venstre har ramt noget […] 

Er det rimeligt, at mennesker, der har en fuld arbejdsuge og af samme grund en travl, ofte stresset dagligdag, kun skal have en indtægt, der er få tusinde kroner større end dem, der ingenting laver? Det er hovedspørgsmålet. Et spørgsmål, som ingen af kritikerne skænker en tanke, men som det arbejdende Danmark og de, der har været på arbejdsmarkedet i 40-50 år og måske nu lever af en folkepension, der har karakter af almisse, stiller med større og større undren. Hvorfor stiller kritikerne sig ikke dette elementære spørgsmål?"

Jeg ved godt at tallet 454.215 er taget ud af en kontekst og ikke kan sammenlignes med alle som er på overførselsindkomst. MEN....... Jeg er en del af den store masse af danskere, der trolig har arbejdet og betalt skat i næsten 30 år, uden at have lagt samfundet væsentlig til byrde og faktisk leveret 3 børn, som også bidrager til vores fælles samfund. 

.....OG JEG HAR DET SVÆRT ved at nogle mennesker skal understøttes så kraftig at de hverken har løst til, eller har nogen økonomisk fordel ved at arbejde. Hele vores samfunds model er bygget på at alle deltager, som meget som de er i stand til. Så må vi også bygge et system, som animerer til at alle har lyst til at deltage. 

DET ENESTE.... vi får ud af den nuværende situation er at vi polariseres rent politisk. Det er forståelig at partier som Dansk Folke parti og Venstre høster vælgere. Ingen vil være til grin for sine egne penge 

Ingen kommentarer: