fredag den 20. januar 2012

Telefonsnak på gaden !

Det er ikke smart at tale i mobiltelefon, mens man går over vejen. Når man går og snakker, er man nemlig længere tid om at komme over på den anden side, og der er større risiko for at blive kørt over.
Man sætter ubevidst tempoet ned, når man samtidig skal koncentrere sig om mobilsnakken, viser to undersøgelser, der er foretaget af forskere fra University of Illinois i USA. Forskerne lod først 36 unge forsøgspersoner krydse en virtuel vej i et laboratorium.
Personerne gik på et løbebånd, der målte deres hastighed, mens de prøvede at komme over en befærdet vej, der blev vist på skærme.Og det viste sig, at forsøgspersoner gik 25 procent langsommere, når de samtidig talte i mobiltelefon. Derimod lod de sig ikke påvirke synderligt af at høre musik, mens de krydsede den virtuelle vej. Undersøgelsen er beskrevet i tidsskriftet Accident Analysis and Prevention.
De ældre er mest udsatte
En anden undersøgelse, der endnu ikke er publiceret, viser et tilsvarende resultat for personer på 60 år og derover. Men de ældre mennesker er endnu mere udsatte for at blive kørt ned, hvis de taler i mobil på vej over gaden.»Ældre mennesker, der talte i mobiltelefon, blev kørt over 15 procent oftere end dem, der ikke brugte mobilen,« fortæller psykologiprofessor Art Kramer i en pressemeddelelse. »Det er tilsyneladende særlig farligt for ældre mennesker at tale i mobil, mens de er til fods i trafikken.«Så det er en god idé at lade mobilen blive i lommen, når man skal over vejen.

Ingen kommentarer: