torsdag den 12. januar 2012

Ægteskabet påvirker din krop !

Kvinder tager ofte på, når de flytter sammen med manden i deres liv, mens mænd både taber sig og spiser sundere, dokumenterer en omfattende britisk undersøgelse. Mænd, der opgiver deres ungkarle tilværelse for at flytte sammen med kvinden i deres liv, gør deres hjerte en kæmpe tjeneste. Ikke nødvendigvis på grund af den ekstra feminine omsorg, men fordi deres partners bedre spisevaner i længden vil smitte af på deres livsstil. Ud med cheeseburgerne og de halve grillkyllinger og ind med råkostsalat og ovnbagte rødbeder. Det er nogenlunde den kulinariske dagsorden en mand kan se frem til, når han flytte ind til lyserøde flæsepuder i soveværelset, regelmæssig støvsugning og et virvar af krukker på toilethylden. Det viser en undersøgelse foretaget af det britiske University of Newcastles center for ernæringsforskning. Undersøgelsen har set på, hvordan mænd og kvinder påvirker hinandens spisevaner, når de skal bo under samme tag og spise ved samme bord.

De gode nyhed er mest til alle mænd.

Efter at have boet i ganske kort tid sammen med deres salatspisende kvindelige modstykker indtager størstedelen af mændene flere grøntsager end de plejer og har fået skåret ned på både sukker og kød i deres kost. Desværre er de ikke i stand til at bibringe kvinderne de store sundhedsmæssige fordele. For en kvinde kan et lykkeligt forhold til en sambo betyde et lige så ulykkeligt forhold til badevægten. For mænd er nemlig med til at lokke kvinderne til at spise mere af den usunde mad, bestille flere take-aways og ganske enkelt tage mere på i vægt, end de ville have gjort, hvis ikke de boede sammen med en mand. En anden væsentlig faktor for begge parter er, at mønsteret for, hvordan måltiderne bliver indtaget, ofte ændrer sig, når et par flytter sammen. Mens man måske før var vant til at snuppe en rugbrødsmad i farten eller en skål cornflakes foran fjernsynet, bliver der nu sat fokus på det sociale samvær i forbindelse med måltiderne, og par er gennemsnitligt langt bedre til at sætte sig ved bordet tre gange om dagen end enlige.

Kvinderne styrer dog stadig.

Undersøgelsen viste også, at det efter den første forelskelse har lagt sig stadig er kvinden, der bestemmer hvor køleskabet skal stå. Det er stadig oftest kvinderne, der både står for daglige og ugentlige indkøb af fødevarer, og i langt de fleste husholdninger er det stadig kvinderne, der kontrollerer, hvad der er på menuen i de små hjem. Det sker dog efter en tilpasningsperiode, hvor mandens mindre heldige spisevaner bliver indarbejdet i parrets fælles spisemønster.De mindre heldige vaner kan blive forstærket voldsomt, hvis forholdet begynder at halte. Her er det kvinder, der har tendens til at trøstespise og de går benhårdt efter fødevarer med højt fedtindhold som flødesaucer og ost. Men undersøgelsen er ikke nogen undskyldning for at give sin kæreste, kone eller mand skylden for, hvad man propper i munden. I sidste ende er man selv ansvarlig for sine spisevaner. Men man kan påvirke hinanden i både negativ og positiv retning.

Ingen kommentarer: