fredag den 27. januar 2012

Sukkerchok på arbejdspladsen !

Det er din første dag på jobbet, og traditionen her byder, at hele afdelingen samles til formiddagskaffe kl. 10.00 for at byde den nye medarbejder varmt velkommen. Nogle har dækket fint bord - Og midt i det hele står to store fade med kanelsnegle fra Kantinen.....

ELLER.... De sidste dages fælles indsats har trukket en stor ordre hjem til firmaet. Det er en sejr for afdelingen og chefen vil belønne alle for indsatsen. Derfor får han buddet til at hente en hel stak flødekager........

ELLER.... En af kollegaerne er blevet mormor, og vi gerne samle alle til et kig på de første billeder af vidunderbarnet. Derfor har hun bage 2 forskellige bradepandekager, så der er nok til alle. Ja, endda 2 stykker til hver.

Der er flere følelser end kalorier i kage - Og netop derfor er det svært at navigerer udenom de søde sager som dukker op på arbejdspladsen.............. Alle elsker sukker, så det at takke nej kan meget nemt misforståes. Hvis du har gjort forsøget, har du måske oplevet at dine kollegaers umiddelbare reaktion er et spørgsmål, om du er på slangekur ? - - - Dit svar vil under alle omstændigheder virke provokerende og pirke ved deres dårlige samvittighed over at give efter for fristelsen igen i dag. Man skal være en hård nyser for ikke at lade sig påvirke negativt af den opmærksomhed, det skaber at sætte sig udenfor fællesskabet. Og sidder man ved et kagebord med sit æble og en tør kop kaffe, ligger prædikatet som " Frelst" eller "Fanatisk" lige til højrebenet.

Skulle du være en af disse "out sider" - Så hold ved. Du har både en ret og engang imellem en pligt til at hejse flaget. Jeg har gjort det længe og det er efterhånden blevet til et varemærke / Livsstil !


Ingen kommentarer: