torsdag den 14. maj 2015

Vi er blevet hurtigere !

Danske motionister har de seneste seks år fået markant mere fart i løbeskoene. Det viser verdens hidtil største statistik med knap 1,3 millioner maratonresultater fra nogle af de største maratonløb i Europa og Nordamerika.
 
 
De danske motionister kommer ind på tredjepladsen ud af de 47 lande i statistikken, når man ser på, hvem der har forbedret sig mest fra 2009 til 2014.
 
 
- En forbedring på over 16 minutter i gennemsnit er ret meget, når man tænker på, at statistikken dækker over flere tusinde resultater, siger Jens Jakob Andersen fra RunRepeat.com, der har stået bag undersøgelsen.
 
 

Motionister er blevet bedre forberedte

Statistikken indeholder ikke resultater fra maratonløb i Danmark, så den siger altså kun noget om de danske motionister, som tager til eksempelvis Berlin, Amsterdam eller London for at løbe. Men man kan godt genkende billede i løbeklubben Sparta, der arrangerer landets største maraton i København.
- Efter løbebølgen begyndte at eksplodere for ti år siden, så steg gennemsnitstiden til Copenhagen Marathon med omkring 15 minutter, fordi flere nybegyndere og langsomme motionister stillede op, siger Spartas direktør Dorte Vibjerg. - Men de seneste år er gennemsnitstiden igen faldet med 15 minutter og er altså tilbage på det tidligere niveau. Vi har stadig flere deltagere, men vi oplever, at mange motionister nu begynder at være meget bedre forberedte og i bedre træning. / Thomas Helsborg
 
( Jeg er nok desværre den der har været med til at trække gennemsnittet den forkerte vej. Mine tider blev bedre, de første par år jeg løb marathon, men de sidste 15 år har alderen og den mindre træning sat sine spor på sluttiderne )

Ingen kommentarer: