mandag den 4. maj 2015

Fru Nimb - Fantastisk oplevelse !

For leden var jeg i København for at få fornyet mit visum til Indien - Og mens jeg stod og ventede i køen fik jeg en uventet invitation til at besøg min kusine´s nye restaurent i Tivoli.
 
.... Og det var en en overraskelse af de virkelige positive. Konen og jeg fik bord direkte med udsigt til Tivoli - Vi blev betjent med en professionalitet jeg sjælden ser - Og vi blev bespist med smørrebrød i en klasse som var helt overvældende. Som beskeden jyde kan man godt blive lidt overvældet, men det er virkelig pengene værd. Det er ikke sidste gang jeg besøger kusinen på hendes arbejde. / Tak for god mad !
 
Her er en mere officiel intro til stedet - Prøv det, du bliver ikke skuffet !
 
Smørrebrød er i disse år på alles læber og fra onsdag den 1. april 2015, bliver det muligt at få et stykke klassisk, dansk, højtbelagt smørrebrød, når vi slår dørene op for den nye, store smørrebrødsrestaurant Fru Nimb. Restauranten bliver indrettet i det tidligere lokale ud mod Plænen, hvor Bodegaen i dag ligger, og får plads til mere end 300 spisende gæster. Restauranten bliver en del af Nimb-universet.
 
Hos Fru Nimb bliver det muligt at få det populære og elsket smørrebrød hele dagen igennem. Restauranten vil være en del af Nimb, men vil dog have en anden og mere nordisk indretning og stil end resten af Nimb-huset. Det bliver smørrebrødsjomfruen Jytte Støvlbæk, der bliver restaurantchef på Fru Nimb. Jytte har tidligere arbejdet på Schönnemann og senest Lumskebugten.
 
Fru Nimb er opkaldt efter Louise Nimb, der tidligere drev DIVAN 2 og sidenhen åbnede Nimb. Hun udgav for mere end 100 år siden kogebogen ’Fru Nimbs kogebog’, og det er naturligvis den Jytte Støvlbæk vil hente en del inspiration fra. Det være sig måden Louise Nimb lavede rødkål, fiskefilet, røget ål, rødbeder eller leverpostej på. Konceptet bliver traditionelt, klassisk, højtbelagt smørrebrød.
 
Min kusine
Fra rugbrødsmad til et stykke med højtbelagt

Louise Nimb er af mange kendt som borgeskabets svar på Frøken Jensen. Hun drev i slutningen af 1800-tallet en række restaurationer sammen med sin mand heriblandt DIVAN 2. 1870erne var en tid i rivende udvikling, også på den gastronomiske front. Danskernes beskedne rugbrødsmadder udviklede sig til højtbelagt smørrebrød, og DIVAN 2 var den første restaurant som indførte smørrebrødssedlen.
I 1909 etablerede ægteparret Vilhelm og Louise Nimb restaurant Nimb, der hurtigt blev ét af byens førende spisesteder. Louise Nimb sørgede for, at hendes døtre, Henriette og Serina, tog aktiv del i familievirksomheden. Henriette blev køkkenchef og Serina blev oldfrue og sørgede for, at huset var i proper stand.
 
Mere end 300 pladser

Når vi slår dørene op for Fru Nimb bliver det til restauration med masser af plads. Restauranten vil kunne bespise 180 gæster inde, 150 ude og vil også indeholde et stort selskabslokale.
Fru Nimb åbner samtidigt med Tivolis sommersæson onsdag den 1. april 2015.

Ingen kommentarer: