onsdag den 27. maj 2015

Død over kaninen !

Kaninen hed Alan !
Siden Radio24syv mandag morgen aflivede en babykanin ved tre slag med en cykelpumpe live i radion, er vreden vakt på nettet. Efterhånden er kritikken taget så meget til, at radiostationen må siges at stå midt i en shitstorm. Tirsdag har udlandet fået færden af historien, som så småt går verden rundt.
 

Nyhed i hele verden

Fra Sidney til Los Angeles omtales sekvensen på Radio24syv, hvor værten med tre slag og et tvist tager livet af babykaninen Alan. På alle store amerikanske medier er historien omtalt. Blandt andre CNN omtaler kanindrabet og har talt med chefredaktør Jørgen Ramskov: "Det var ikke bare en joke at dræbe kaninen og smide den ud; den blev spist bagefter," siger han til CNN.
 

Radio24syv

"Vi har ønsket at sætte det udbredte hykleri i vores forhold til dyr til debat. Derfor valgte vi at aflive en kanin. Et pelsdyr – som værterne efterfølgende har spist," skriver Radio24Syv på sin facebook side.
 

Tag jer da lige sammen !

Først tænkte jeg - Det er en joke ! - Især da jeg læste at de havde brugt en cykelpumpe. Men nej, det var skam sandt nok. Jeg må indrømme at det var lidt grænseoverskridende, men jeg syntes bestemt at de har en god pointe. Vi slå tusindvis af dyr ihjel hver dag i Danmark. Alle dyrene lader livet for at vi kan få kød på bordet. Men med det samme vi giver dyret et navn, og det måske ser lidt nuttet ud, så går verden amok. Der er overhovedet ingen sammenhæng mellem denne hysteri og den bøf man senere på dagen spiser med velbehag.
 
Verden.... Tag jer sammen. Realiteterne er at dyr lader livet og vi overlever. Det kunne være et interessant eksperiment at alle selv skulle slå en gris / kylling / fisk ihjel, hver gang de skulle have kød at spise. Det ville nok skabe rigtig mange vegetarer.
 
Verden..... I er kommet alt for langt væk fra rødderne og lever i en boble, hvor alle "ikke behagelige realiteter" udelukkes. Jeg tror heller ikke at folk ved hvordan deres billige T-shirts er fremstillet, hvordan bilerne reel forurener eller hvor meget naturen lider under vore enorme plastik forbrug.
 
Verden.... Du lukke øjnene

Ingen kommentarer: