mandag den 25. maj 2015

Ud i verden og oplev livet !

Dansk Arbejdsgiverforening lavede i 2014 en undersøgelse, som viser, at ca. 84.000 danskere i alderen 25-64 år arbejder i udlandet, og at knap 120.000 danskere i samme aldersgruppe er bosat uden for Danmark. Af dem har 21 pct. en lang videregående uddannelse, mens 10 pct. har det herhjemme. 24 pct. har en erhvervsfaglig uddannelse mod 39 pct. af hjemlige danskere. Akademikere er overrepræsenteret i undersøgelsen. Ifølge ekstern lektor Rikke Kristine Nielsen, som forsker i global tankegang på CBS, er akademikernes selvvalgte rejseaktivitet et udtryk for høje ambitioner. Flere har ikke den fornødne tålmodighed til at vente på, at en virksomhed sender dem udenrigs. Derfor rejser de selv ud og finder et job.
 
Jeg er overbevist om at vi er ved at se de globale muligheder..... Selv i lille Danmark. Når man som jeg, rejser meget og ser den store verden, så ser man også at mulighederne er næsten uendelige. Og at verden har meget mere at byde på end det lille land i nord.
 
Jeg opfordre alle unge mennesker til at se ud af landet når de skal finde deres fremtid. Både hvad angår arbejde - karriere og selve livet. Der er så meget derude, at jo mere man ser og prøver, jo mere får man løst til at se og prøve. - Og så er vi danskere endda så heldig stillet, at skulle vi fejle eller vingerne ikke lige kunne bære til det vi gerne ville, så kan vi altid søge tilbage og samle kræfter igen. Den mulighed har kun et extrem lille antal på hele kloden

Ingen kommentarer: