onsdag den 6. maj 2015

Når der går FISK i kunsten !


Den japanske kunstnergruppe Yodogawa Technique skabte kæmpefisken i sommeren 2014 sammen med en flok frivillige ud af værdiløse efterladenskaber - hjulkapsler, benzindunke, havemøbler, en ski, en juletræsfod og masser af aflagt plasticlegetøj, noget endda med lyd i. Skulpturen er udviklet i tæt samarbejde med Øresundsakvariet og er kommentar til den omfattende forurening af uforgængeligt plasticaffald, der findes i verdenshavene.
 
Kunst kan være mange ting - og jeg skal være den sidste til at være smagsdommer over udført kunst. Men jeg har dog den holdning, at noget kunst er meget "lige nu og her" - Og man skal accepterer at det ikke har en værdi der gør at det skal bevares for eftertiden eller skal på verdensturne for en hel masse skatteborger penge.
 
Denne fisk var helt sikkert fantastisk på havnen i Helsingør - Men så slutter festen også. Selve materialet er rent affald, så den burde være nemt at bortskaffe - Og skulle den opsorteres, så har Yodogawa Technique gruppen nok en indgående viden om hvilket affaldsfraktioner vi snakker om.
 
Farvel fik - Spar pengene til den næste "fisk".

Ingen kommentarer: