torsdag den 7. maj 2015

Tilfredse medarbejdere !


Det er økonomisk rentabel at have menneskeligt overskud. De bedste virksomheder inddrager medarbejderne, udviser socialt ansvar og deler overskuddet med de ansatte. Det viser nye beregninger fra tænketanken Cevea: "For de gode virksomheder er det vigtigt at skabe gode forhold for medarbejderne, der sikrer et lavt sygefravær, fordi det i den sidste ende kan ses på bundlinjen i form af øget produktivitet og vækst i omsætningen," mener analysechef i Cevea Frank Skov.
 
Beregningerne viser, at på de virksomheder, der inddrager medarbejderne, svarer 83 procent af medarbejderne "ja" til at de vil arbejde hårdere end forventet for at hjælpe virksomheden. Hos andre virksomheder ligger tallet på 75 procent.
 
En forskel på 8 point i skalaen er måske ikke certifikat, men ser man på det med almindelig fornuft, vil svaret selvfølgelig også være det samme. Det er nu en gang sådan at mennesker søger anderkendelse - Og derfor gerne vil yde en større indsats, hvis de får denne anderkendelse. Det behøver bestemt ikke at være "kolde kontanter" - Det er ofte de bløde værdier som løfter niveauet på de mange målinger af medarbejdertilfredshed.
 
Og det bedste er, at virksomhederne er ved at ændre deres holdninger til medarbejderpleje. Før i tiden mente mange at frugtskåle - gratis kaffe og pause gymnastik var toppen af medarbejder pleje......  I dag har man mere fokus på om arbejdet er interessant. Om folk udvikler sig og får den faglige anderkendelse - Samt at udfordringer i arbejdsdagen stemmer overens med de ressourcer der er tildelt. Selvfølgelig bygget ovenpå "Frugtskål" indsatsen.
 
Og så er der kommet en ny krølle på medarbejder tilfredshed. Netop i opgangstider er det endnu vigtigere at fokuserer på om folk trives. Det kan være det ekstra der gør at folk bliver eller flytter til anden arbejdsgiver.

Ingen kommentarer: