onsdag den 20. maj 2015

Aldrig mere sure løbesko !

Især løb uden strømper for mine sko til at lugte !
De bakterie der forårsager lugten kan ikke tåle frosten og dør. Det skal gentages med jævne mellemrum. Har du ikke plads i fryseren, kan du i vintermånederne putte skoene i en pose og sæt dem udenfor ( Teressen - Altanen eller hænge posen ud af vinduet.

Mikroorganismer elsker fugtige steder. Sko, der er svedige og som bliver sat i skoskabet efter brug, er næsten dømt til at få besøg af mikro organismer og komme til at lugte. Som minimum er det en god ide at tage sålen op og lægge den til tørre ved siden af skoen. 

Lugten kommer fra syre og skal behandles med noget basisk. Spred en hel skefuld natron ud i hver sko og lad det stå natten over. Støvsug det op dagen efter, og så kan de enten bruges eller vaskes i maskinen for endnu mere forebyggelse. Vær opmærksom på at ikke alle sko kan tåle at komme i vaskemaskinen.

( Det her virker - Især tricket med fryseren. Mine løbesko er måske ikke det værste der findes, men især om sommeren bliver det slemt. Skoene kan se nok så rene ud, men de er ikke en særlig lækker velkomst at lugte til, når man kommer ind af døren. Prøv det med fryseren - Super ide )

Ingen kommentarer: