onsdag den 25. november 2015

Mad vi ikke kan døje !


De fleste af os kender det fra planlægningen af den store familiekomsammen: Nevøen spiser ikke fisk, sønnen holder sig fra tomaterne og mosteren flytter sig to pladser, når osten kommer på bordet.
Ifølge en ny undersøgelse kan vores børn dog lære at lide det meste mad. Forældrene er selv med til at bestemme, om deres børn er kræsne eller ej, lyder konklusionen.
 
Alligevel er der en række madvarer, som vi helst afholder os fra at spise, viser en rundspørge, som supermarkedskæden Coops analyseafdeling lavede i 2012, og hvor 1.009 personer svarede på, hvad de ikke bryder sig om at spise. Her topper indmad listen over ting, vi helst ikke putter i munden med. Det siger over hver femte nej tak til. Nummer to og tre på listen over knapt så yndede madvarer er henholdsvis fisk og ost, som mere end hver tiende siger nej tak til.

Jeg er enig med undersøgelsen omkring indmad. Men eller kan jeg faktisk spise alle de andre ting på listen. Ovenikøbet er nogle af tingene sunde og burde være en del af det mad vi spiser til daglig.

Ingen kommentarer: