mandag den 16. november 2015

Er din leder opmærksom !

Mange danske ledere ved ikke, hvordan de skal gribe det an, når medarbejderne ikke trives på jobbet. Over halvdelen af de danske ledere kan godt se, når de ansatte mistrives. Dog har 70 procent af lederne ikke kompetencerne til at håndtere medarbejdernes mistrivsel på en ordentlig måde, viser en ny undersøgelse foretaget af virksomheden AS3. "Den danske ledelseskultur lider af berøringsangst.
 
Mistrivsel på jobbet skal tages alvorligt, og det skal på dagsordenen i virksomhederne, så det ikke længere er et tabu at sige til sin chef, at man ikke trives," siger Peter Straadt, som er partner i en af Skandinaviens største virksomheder, AS3.
 
Og så glemmer Peter Straadt fra AS3 helt at tage højde for alle de danske virksomheder, som har udlændinge i deres lederfunktioner. De er, om muligt, endnu dårligere til at takle trivselsproblemer i et dansk arbejdsmiljø. De udviser ofte en tydelig mangel på viden om dansk arbejdskultur og trivselsforståelse. Går de endelig til biddet og prøver at gøre noget ved problemet bliver det med deres måde at forstå tingene. Her har jeg oplevet både Kinesiske - Amerikanske og Spanske indfaldsvinkler. Det kan nogen gange skade mere end det gavner.

Ingen kommentarer: