tirsdag den 3. november 2015

Likes kan bide dig i fremtiden !

Det kan koste dig jobbet, hvis du liker statusser eller sider på Facebook, der ikke stemmer overens med din virksomheds værdikodeks. "Danske arbejdsgivere intensiverer, hvad de tjekker ud hos deres medarbejdere, og de slår ned, hvis det ikke stemmer overens med kodekset for virksomheden.
 
Vi kender endnu ikke omfanget af det, men vi har hørt om arbejdsgivere, der kigger på, hvad deres medarbejdere liker," siger René Rasmussen, der er chefkonsulent i Djøfs forhandlingsafdeling. Han fortæller, at du som medarbejder har en loyalitetsforpligtelse. I USA bruger man f.eks. robotter i jobsøgningsprocesser til at gennemsøge kandidaternes sociale medieprofiler med det formål at frasortere kandidater, som ikke passer ind i virksomhedens værdisæt.
 
Måske.... Måske ikke en god ide ! - Men det er helt sikkert at virksomheden får et væsentlig mere nuanceret billede af deres medarbejdere eller kandidater, når de starter med at se dem over skulderne på de sociale medier. Her vil ens indre tanker og dømmekraft ( Som ofte er en "Nu og her" reaktion på likes og kommentarer, vise hvordan vi er som person inde bag den facade vi alle på et eller andet niveau prøver at opretholde.
 
Om ikke andet, så kan det nok få os til at blive mere opmærksom på om der skulle være en tvetydighed i måden vi fremstår på. Og om vi måske skulle være mere ærlige omkring den vi er....... Eller måske endda ændre den vi er til det vi gerne vil være !

Ingen kommentarer: