mandag den 9. november 2015

Besparelsen der koster os alle !


Kommentar: Ulla Sørensen, arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F, skriver: “Uanset politisk overbevisning må man konstatere, at dårligt arbejdsmiljø koster samfundet penge. Så hvorfor i alverden vil Venstre spare 31 millioner på Arbejdstilsynet?

Arbejdstilsynet vurderer selv, at hvis finanslovforslaget gennemføres, vil det betyde afskedigelser af omkring hver femte medarbejder i Arbejdstilsynet. Fakta er, at dårligt arbejdsmiljø er en gigantisk udgift for samfundet. Langt større end nogen besparelse, regeringen nogensinde ville kunne finde, om de så rundbarberede Arbejdstilsynet ned til sidste medarbejder.

Min pointe er, at de 31 millioner kroner, som Venstre er så ivrige efter at spare nu og her, er et forholdsvist beskeden beløb i et samfundsperspektiv. Selvfølgelig er det ikke alene Arbejdstilsynet, der sørger for, at vi har et ordentligt arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Det er arbejdsgiverne, der står med ansvaret. Målene for et bedre arbejdsmiljø, som politikerne har forpligtet sig til i den såkaldte 2020 arbejdsmiljøplan, kan kun blive til virkelighed, hvis vi har et effektivt og stærkt Arbejdstilsyn med. For 3F's medlemmer er arbejdsmiljøet blodig alvor. Vi topper statist ikkerne for ulykker og sygdomme.”

Selvfølgelig er det reaktivt og "Politimands-agtig" at have poste penge i Arbejdstilsynet som tilsynsvirksomhed. Men vi må bare indrømme at uden en vagthund vil der altid være nogle der ikke kan finde ud af det. Det er derfor vi har myndigheder som Skat - Politi - Miljømyndigheder. Den dag alle gør alt rigtig, vil der være mange penge at spare, men lige nu må vi nok erkende at vi spare mest ved at bruge vores penge på netop vagthunde ordningen.

Ingen kommentarer: