søndag den 9. december 2012

Ulv på afveje !

Det mystiske kræ, som har huseret ved Thy, har vist sig rent faktisk at være en ulv. Dermed er det første gang i 199 år, at en ulv med sikkerhed er observeret i Danmark uden for fangenskab. Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse efter det står klart, at ulven er i familie med bestanden af tyske ulve. Ulvens DNA matcher nemlig fuldstændig de ulve, der lever syd for den danske grænse. Det viser obduktionen og de genetiske analyser, som er foretaget af DTU Veterinærinstituttet og DCE Bioscience, Aarhus Universitet. »For den danske natur er det en stor opdagelse. Vi har ikke haft bekræftede observationer af ulve i 199 år, og det er et dyr på toppen af fødekæden, som vi ellers ikke har mange af i vores natur. Det var en enlig strejfer, og den er nu død. Om og hvornår der i givet fald kommer en ny strejfer til Danmark, ved vi ikke,« siger kontorchef i Naturstyrelsen, Ole Markussen.
 
Ulve kan komme på besøg igen
Der er ikke tegn på, at ulve umiddelbart skulle være ved at etablere sig i Danmark, men da bestanden af ulve i Tyskland bliver større og kommer tættere på den danske grænse, vil der nok ikke gå yderligere 200 år, før vi ser den næste strejfer. »Vi vil nu få analyseret mulighederne for ulv i Danmark, så vi kan blive klogere på situationen. Men på nuværende tidspunkt er der ikke baggrund for at tale om en forestående bestand af ulve i Danmark,« siger Ole Markussen. Ingen ved endnu, hvor længe den nu afdøde ulv har været i Danmark. Men alt tyder på, at den er strejfet op gennem Jylland uden at blive set af mennesker. Først efter den slog sig ned i Hanstholm blev den observeret.
Ulven døde ifølge obduktionsrapporten af en betændelsestumor, som til sidst blev så stor, at den kvalte ulven. Inden da havde den i en længere periode ikke kunne indtage føde. Skelettet fra ulven i Thy bliver nu overdraget til Statens Naturhistoriske Museum i København. ( Det jeg syntes er mest fantastisk er at den har tilbagelagt mere end 200 km op gennem jylland, uden at den overhovedet er blevet set. - Det er fantastisk )

Ingen kommentarer: