lørdag den 22. december 2012

Top og bund i dansk ledelse 2012 !


Lego-chef Jørgen Vig Knudstorp er den bedste leder i 2012, lyder det fra Mandag Morgens panel af 876 ledere og beslutningstagere i den private og den offentlige sektor.

Jørgen Vig Knudstorp og Lego har de seneste år vist, at de har fundet formlen for, hvad der gør, at en virksomhed, der ligger i Billund, kan være succesfuld på den globale scene, siger Flemming Poulfelt til Mandag Morgen. Lego-koncernen har under Knudstorps ledelse leveret milliardoverskud i de sidste par år, og i august kom Lego ud med et flot halvårsregnskab med 24 procent vækst i et vigende marked. Jørgen Vig Knudstorp fik med 5070 point i lederrundspørgen klart flere stemmer end nummer to, finansminister Bjarne Corydon, der fik 3750 point.
Mandag Morgens lederpanel har også kåret årets dårligste lederpræstationer, og den tilfalder Vestas-topchefen Ditlev Engel, der har fået 6400 minuspoint af panelet. Udenrigsminister og SF's tidligere formand Villy Søvndal står bag den anden dårligste lederpræstation i år, hvor han uden at sikre arvefølgen i sit parti smed formandstøjlerne fra sig. Bestyrelsesformanden for DONG og SAS, Fritz Schur, får trods den sene redningsplan for SAS heller ikke det bedste skudsmål og rangeres til årets tredje dårligste lederpræstation. ( Nu er sådanne bedømmelser jo altid præget af tiden - Og jeg er vel også ret inhabil i denne bedømmelse - Men bare det at kåringen er lavet og offentlig gjort, må da give eftertanke..... Især ved de personer som ligger i bunden )

Ingen kommentarer: