torsdag den 16. april 2015

Sarkasme som kommunikation !

Amerikanske forskere mener at have fundet et område af hjernen, der er nøglen til at opfatte sarkasme, skriver LiveScience. De kom på sporet af opdagelsen ved at studere folk, der havde overlevet et slagtilfælde. Forskerne oplevede nemlig, at sarkastiske vittigheder gik helt hen over hovedet på patienterne, og det fik forskerne til at kigge nærmere på 24, der havde fået et slagtilfælde i den højre hjernehalvdel.
 
Ved hjælp af MRI-scannere opdagede forskerne, at de patienter, der havde svært ved at aflure sarkasme, havde fået en skade i en bestemt del af højre hjernehalvdel kaldet sagittal stratum, der blandt andet forbinder de områder af hjernen, der bearbejder syns- og lydindtryk. Den nedsatte evne til at bearbejde syns- og lydindtryk kan hjælpe pårørende med at forstå, hvorfor slagtilfælde-overlevere ikke opfatter årsagen til, at man vender det hvide ud af øjnene eller taler i et sarkastisk toneleje, forklarer forskerne.
 
»Vi fortæller normalt de pårørende, at patienter, der har overlevet et slagtilfælde i højre hjernehalvdel, kan have svært ved at forstå sarkasme. Så hvis du vil sige noget, så sig det ligefremt,« siger professor Argye Hillis fra John Hopkins University School of Medicine i Baltimore, USA.
 
( Jeg er nu ikke sikker på at det er nødvendig at have en hjerneskade for ikke at forstå sarkasme. Jeg har ofte set at sarkastiske bemærkninger enten går lige over hovedet på folk, eller at folk tager bemærkningen bogstavlig og bliver voldsom fornærmet )

Ingen kommentarer: