onsdag den 14. september 2011

Rent vand i Skodborg !

Med alt den snak om rent vand - pesticider i vandet og lukning af vand borringer, kan man da godt blive lidt nervøs. Oplysningen om at der er lukker 1300 borringer i de sidste 10 år, kan godt sætte det lidt i perspektiv. Skylden kan være placeret flere steder - Og det er helt sikker sammenspillet mellem alle disse faktorer der giver os problemerne.


Derfor var det også meget naturligt at kigge lidt på mit lokale vandværk. (Skodborg vandværk.) - Og se hvordan de havde det med forureningen og grænseværdier. Først var jeg meget positiv. Fin og brugervenlig hjemmeside og endda et sted hvor man havde Vand analyseskema. - Men så gik det rigtig ned af bakke. For vandanalysen, som var lavet af EuroFins var dateret den 14. januar 2008 - Hvad ! - Der må da ligge prøver, der er væsentlig nyere og som burde være tilgængelige for offentligheden. Og ser man på selve analyserapportens indhold er den utrolig tynd. ( Kaldet - Begrænset kontrol ) Reel er det kun Coli bakterier og Kim tal. INTET om test for sprøjtemidler.


( Jeg kan huske, fra min tid i Arla Foods, at vandværket i Hobro hver 6 måned sendte en lang og fyldestgørende analyse til mejeriet. Heri var der testet for mindst 20 forskellige stoffer - Og ud for hvert måleresultat stod den aktuelle grænseværdi.) DET MÅ OGSÅ VÆRE MULIGT for Skodborg Vandværk. Mindst 1 gang årlig. Og så lægge den på hjemmesiden. Prisen er ikke afgørende. Her må det være kundernes ve og vel. - Og Vandværkets renomme. Nogle kunne få den grumme tanke, at de havde noget at skjule. Og at vi allerede nu fylder Skodborgs børn med noget de ikke burde få i halsen ! ( Og så ville jeg da anbefale at man skrev noget ind i vedtægterne omkring hvad og hvor tit man vil analyserer vandet - Ud over lov niveau - Og at man havde en Plan B - Hvis man fandt noget i vandet )

Ingen kommentarer: