lørdag den 20. august 2011

Kunsten at sparke dæk !

At sparke dæk er en vigtig ting at lære som mand i mange familier. ( Også vores familie ) Ordene kommer selvfølgelig fra et sted i verden, men har ikke den samme betydning i dag. Søger man lidt finder man at metoden var et tjek af hjul lejer, som man brugte i meget gamle dage. Men i dag vejer en bil typisk 1 ton og normalt holder hjul lejerne i mere en 20 år. Så omkring 1970 blev det almindelig kendt at sparke dæk var passé. Bilforhandlerne tog ikke rigtig kunden alvorligt når de sparkede til dækkende - ( Så vidste de at der var besøg af en kunde uden forstand på biler )

... Og alligevel er det vigtig at kunne sparke dæk. For det er måden vi mænd, på helt lovligvis, kan forlade et kaffebord eller familie komsammen og vandre ud til vores biler. Her kan mande hørmen blomstre. Vi kan sige alle de "dumme - uintelligente og ofte ligegyldige" ting, mens vi fysisk står og sparke til dette og hint dæk. Det er nærmest en rituel handling, som ikke kræver den store oplæring og som både kan tilfører én nogle oplysninger og hvor man kan få lov at stå og "brumme" uden at nogen ligesom ser skævt til en af den grund.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det drejer sig nu kun om en ting. Man åbner kølerhjelmen kigger ned i motoren som er dækket af plastic. Nikker og siger ja. Sparker dæk. Og så er det slut. Oversættelsen er:
Din er lang. Rigtig lang. --- men min er længere!

Så simpelt er det.