tirsdag den 1. december 2015

Alder ingen hindring !

Vibeke Skytte, direktør, Lederne, skriver: "60-årige er ikke, hvad de har været, og det er arbejdsmarkedet heller ikke. Derfor er der ingen grund til at være forsigtig med at placere en seniormedarbejder i en nøglerolle i femårsplanen.

Det fastslår ledelsesrådgiver Henning Korsbæk Frandsen fra Lederne i sin kommentar til sidste uges ledelsesdilemma. Lise, som er afdelingsleder i en engrosvirksomhed, skal udarbejde en detaljeret strategi for, hvordan virksomheden kommer i mål med sin femårsplan. Og hun er i tvivl om, hvorvidt hun fortsat skal benytte sig af Svend på 60 år, der hidtil har spillet en central rolle i hendes afdeling. "Hvad er der at være i tvivl om? Man skal naturligvis bruge sine dygtigste medarbejdere, når man har en vigtig opgave. Og Svend er altså en af Lises mest erfarne og engagerede medarbejdere", siger Henning Korsbæk Frandsen."

Det er helt nye toner og måske endda gode toner for folk som jeg, der gerne vil blive på arbejdsmarked og gerne vil beholde et interessant job. Indtil nu har det nærmest været en naturlov, at kom man over de 60, så var man ikke en værdi for firmaet og blev set på som en arbejdskraft der kunne forsvinde i morgen.

Personlig tror jeg på at vi ældre er væsentlig mere stabile end de unge fremadstormende unge, som både skal passe karriere - børn - højt profiletet fritid og deres personlige ambitioner. Så hvis virksomhederne eller bare vil være mere åbne for en ældre medarbejder gruppe, så kunne de få væsentlig mere viden og stabilitet ind i deres forretning

Ingen kommentarer: