fredag den 25. december 2015

Bare bliv ved med at træne !

 

Selvom man bliver gammel, skal man ikke afholde sig fra at deltage i krævende motionsløb. Forskere fra Københavns Universitet har fundet ud af, at den aldrende krop sagtens kan yde maksimalt i en længere periode. Faktisk forbrænder de veltærnede ældre energi på niveau med de benhårde cykelryttere fa Tour de France.
 
 
»Vi er meget overraskede over, at ældre kan opnå en forbrænding, som er på niveau med veltrænede topatleter som Tour de France-ryttere. Ingen har tidligere undersøgt seniorer under den type belastning. Det er fascinerende, at vores kroppe selv i en høj alder kan øge forbrændingen så meget,« siger postdoc Mads Rosenkilde Larsen fra Biomedicinsk Institut og Center for Sund Aldring i pressemeddelelsen.
 
 
Forskerne har i deres projekt undersøgt, hvordan seniorers kroppe reagerer, når de bliver udsat for en hård belastning i længere tid. Det har de ifølge pressemeddelelsen gjort, fordi man indtil nu har været meget i tvivl, om ældre faktisk kan opnå en høj energiomsætning. »Vores resultater viser, at uanset hvor gammel man er, kan man træne sig op til at yde maksimalt over en længerevarende periode. Det tager blot længere tid for seniorerne at cykle det antal kilometer, end det gør for en Tour-rytter,« siger professor Jørn Wulff Helge fra Biomedicinsk Institut og Center for Sund Aldring i pressemeddelelsen.
 

Ingen kommentarer: