søndag den 6. december 2015

De sejeste soldater !


Special Air Service – Storbritannien
Enheden blev etableret i 1941 under 2. Verdenskrig og har mottoet ”who dares wins”. Man behøver ikke være en del af hæren, før man søger ind. 90 procent af aspiranterne falder angiveligt fra under optagelsesprøven.
 
Det er med livet som indsats, når deltagerne går til optagelsesprøver og deltager i uddannelsen.
Således døde tre aspiranter ved en prøve i marts 2013. I august 2015 har det britiske forsvar meldt ud, at man fremover vil lempe testen lidt for at undgå, at aspiranter dør. Derfor vil man fremover tage vejret med i overvejelserne og aflyse en prøve, hvis varmen eller kulden er for ekstrem (Kilde: The Telegraph).
 
Optagelse
Duelighedsprøve - 4 uger
Fire uger i Wales med ekstremt og skiftende vejr – Det var under denne del, de tre mænd døde i 2013. Aspiranterne marcherer lange distancer med oppakning, og de skal blandt andet i gennem en udholdenhedstest, hvor de skal marchere 64 kilometer på højst 20 timer. De skal også bestå en svømmeprøve.
Jungletræning - 9 uger
Består man duelighedsprøven, sendes man blandt andet til regnskoven – oftest på Borneo. Her er der fokus på overlevelsestræning samt navigation og observationsteknikker. Cirka tre af de ni uger foregår i Storbritannien.
Udsendelses-fasen - 14 uger
Her får aspiranterne træning i at blive udsendt. Det indebærer blandt andet kamp- og faldskærmstræning samt træning i rekognoscering (indsamling af efterretninger, red.).
Overlevelses- fasen - 4 uger
Her skal aspiranterne blandt andet forsøge at undgå at blive tilfangetaget af en jægergruppe, der er specialister i at jagte og pågribe. Herefter skal aspiranterne bestå en 36-timers afhøringsprøve, hvor det simuleres, at de er taget til fange og afhøres.
 

Navy Seals Team Six - USA

Navy Seal Team Six (også kaldet DEVGRU) er noget af det ypperste, når det kommer til at udføre ekstremt farlige antiterror- og specialoperationer. Det var for eksempel Team Six, der dræbte Osama Bin Laden den 2. maj 2011.
 
Optagelse
Team Six rekrutterer udelukkende fra andre Navy Seals-enheder med minimum fem års erfaring, der besidder unikke færdigheder, hvilket understreger deres elitefokus. Til Team Six-prøven skal kandidaterne bestå en tre-dages fysisk og psykologisk test. Herefter vurderer et panel, om de er værdige til at fortsætte i et seks til otte måneders udvælgelsesforløb (Kilde: Military.com).
Den præcise træning er hemmelig, men det er offentligt kendt, at træningen er brutal, og flere aspiranter er i tidens løb døde under træningen – for eksempel i faldskærmsulykker eller i nærkamp under træning. Et tidligere medlem af Navy Seals Team Six, Howard E. Wasdin, har skrevet bogen: SEAL Team Six: Memoirs of an Elite Navy SEAL Sniper. I den står der, at kun to ud af 16 til en prøve endte med at blive optaget (Kilde: Military. com).
 

Sayret Mat'kal - Israel

Israelernes elitestyrke under den israelske hær. Enheden er modelleret efter det britiske SAS, hvorfor de også benytter samme motto ”who dares wins”. Sayret Mat'kal opererer hovedsageligt undercover i andre lande, hvor de samler efterretninger. Derfor trænes de hovedsageligt i at bruge små våben, i nærkampe, rekognoscering og overlevelse bag fjendens linjer.
 
Optagelse
Selve optagelsesprøven (Gibbush) er kendt som notorisk hård, og dens indhold er hemmeligt. Den afholdes to gange om året og varer flere dage, hvor aspiranterne angiveligt ikke får lov at sove og er mandsopdækket af læger og psykologer. Består man prøven, venter der er et træningsforløb på ca. 18 måneder.
 

Navy Seals - USA

Til det almindelige Navy Seals er minimumskravene til de fysiske prøver offentlige. Det anbefales dog, at aspiranterne lever op til såkaldte ”konkurrencedygtige standarder”, hvis de vil højne deres muligheder for at komme videre fra de fysiske prøver.
 
Optagelse
Man skal leve op til en række fysiske krav, for at blive en del af Navy Seals uddannelsesprogram. Blandt andet skal man som minimum kunne svømme 457 meter på 12.30 minutter, mens den konkurrencedygtige standard er otte minutter. Man skal også som minimum kunne løbe 2,4 kilometer på 10.30 minutter, mens den konkurrencedygtige standard ligger på 9-10 minutter.
Består man den fysiske prøve udvælges man til en samtale, og herefter vurderes det, om man kan få lov at starte i Navy Seals’ uddannelsesprogram.
 

Frømandskorpset - Danmark

Søværnets specialenhed uddanner personel til at varetage særligt krævende opgaver på og under vandet i kystnære landområder. Enheden har hjemme på Marinestation Kongsøre ved Isefjorden og løser militære og civile opgaver i krigs- og fredstid. Korpset modtager årligt over 600 ansøgere, men kun 10-12 gennemfører uddannelsen og bliver udnævnt til frømænd. Her er det værd at nævne, at kronprins Frederik har gennemført den krævende uddannelse.
 
Optagelse
For at gå til optagelsesprøven skal du være fyldt 21 år, og man skal kunne leve op til krav om perfekt syn og bestå en sikkerhedsgodkendelse.
Optagelsesprøven er opdelt i moduler, og den hårdeste del af prøven er modul 3. De to første moduler indeholder nogle indledende styrke- og løbeprøver samt et helbredstjek.
Modul 3-prøven varer i op til fem dage. Den afholdes som regel i uge 44 og indeholder blandt andet:
Muskeludholdenhedstest
Landdelsøvelser (ca. 70 timer)
Løbetest (2750 m på 12 min.)
Dykkerlægeundersøgelse
March med ca. 10 kg oppakning (ca. 70 km)
Gummibådsøvelser
Samarbejdsøvelser
Terrænløb (15 + 7 km)
Vanddelsøvelser (ca. 12 timer)
Svømmetest (min. 300 m på 8 min.)
Undervandssvømning (25 m fra vandtrædning)
Udvidede undervandsøvelser
Selvtillidsøvelser
Består man modul 3, skal man erklæres egnet af en psykolog og bestå en dykkermedicinsk undersøgelse, før et panel afgør, om man kan starte grundforløbet. Efter 38 uger på grunduddannelsen, skal man bestå en 14-dages prøve, herefter man er frømand (Kilde: Forsvaret.dk).
Der findes mange andre special- og elitestyrker rundt om i verden. Her kan blandt andet nævnes Fremmedlegionen, Delta Force, det franske Gendarmerie (GIGN) og den tyske Grenzschutgruppe 9 (GSG-9).
 

Ingen kommentarer: