onsdag den 2. december 2015

Samarbejde er uundgåelig !


Stanislav Stanchev, Politisk næstformand Europæisk Ungdom, skriver: "Når ikke en eneste af 29 danske organisationer anbefaler et nej 3. december, er det en klar indikator for, at nej-sidens arsenal af argumenter er relativt begrænsede. Når både landbruget, industrien, fagforeningerne, Børns Vilkår og mange andre går ind for at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning, er der altså meget, der tyder på, at det i sandhed er i Danmarks bedste interesse.

De rationelle argumenter fra denne brede skare af repræsenterede interesser viftes imidlertid væk af Dansk Folkeparti og Enhedslisten. De nøjes blot med at smide suverænitetskortet: »Forbeholdet er den eneste garant for dansk suverænitet på det retslige område.« Men hvad er denne suverænitet helt præcist, og hvad skal den bruges til?

Vi lever i det 21. århundrede. Selv hvis man køber den vakkelvorne præmis, at grænsekontrol kan holde røverbander fysisk ude, er der utallige alternative indgangsvinkler".

Jeg er langt fra den største fan af EU og har faktisk en noget lunken holdning til deres fråseri med - Deres overformynderi og især deres forfærdelige bureaukratiske måde at agerer på. Meget af det de laver er utrolig udansk.

Men..... Jeg er også af den overbevisning at vi er så langt inde i den samarbejde som hedder EU at der ikke er nogen vej tilbage. Vi kan ikke stå alene og vi kan slet ikke klare os alene. Derfor må vi også sige JA i morgen og blive fuldgyldig medlem - Med de fordele og det ansvar der følger med.

Ingen kommentarer: