torsdag den 17. december 2015

Små pauser giver luft under vingerne eller.....!


Janne Skakon, forsker i arbejds- og organisationspsykologi, forklarer, at også små afbræk i løbet af dagen hjælper den enkelte, samtidig med at det gavner fællesskabet på arbejdspladsen.

Det er i pauserne, vi får snakket med kollegerne, og det bidrager til et bedre arbejdsmiljø og en bedre trivsel blandt medarbejderne. Thomas Milsted, generalsekretær i organisationen Stresstænketanken, at mange vælger at skippe pausen, og at det kan ses i kulturen på de danske arbejdspladser, som er præget af travle medarbejdere i modsætning til tidligere, hvor pauser var en fast del af arbejdsdagen på mange arbejdspladser.

Ifølge Janne Skakon kunne arbejdsgiverne fint lade sig inspirere af den kultur: "Min anbefaling til ledere vil være at aftale en pausepolitik med medarbejderne for at sikre, at pauserne bidrager positivt til arbejdsmiljøet, kvaliteten af opgaveløsningen og minimerer risikoen for stress."

Kaffemaskinen kan være et godt sted at slappe af - Bare i 5 minutter. "Small talk og helt almindelig ævl", hvor man ikke behøver at tage stilling eller overhovedet have en mening. Man skal nærmest bare lytte og sige ja / nej på det rigtige tidspunkt.

Dog bliver pauserne ofte brugt til at vende kollegaer og arbejdsopgaver, som folk IKKE jubler over at have fået. Derfor syntes jeg nogen gange at disse pauser kan trække energi ud af mig, istedet for at tilfører energi. Men sådan er vi jo så forskellige.

Ingen kommentarer: