onsdag den 23. december 2015

Balancen kan være rigtig svær

Kræftens Bekæmpelse og Djøf oplever stadig større behov for at drøfte muligheden for at bevare kontakten til arbejdsmarkedet i forbindelse med, at man er ramt af kræft. Der er kommet mildere behandlingsformer, som gør kontakten muligt, ligesom der er sket et fald i dødeligheden. "Det kan efterfølgende være gavnligt både gennem behandlingen og i forhold til at vende tilbage til arbejdsmarkedet", forklarer afdelingschef for patientstøtte i Kræftens Bekæmpelse Laila Walther. "Når det handler om kræft, oplever vi dog oftest, at virksomhederne strækker sig rigtig langt. Der er en langt større forståelse for fleksibilitet omkring et sygdomsforløb som kræft i forhold til eksempelvis stressrelaterede sygdomsforløb", siger chefkonsulent hos Djøf, Benjamin Vindum.
 
Jeg har mistet et par kollegaer til kræften og ved at de virkelig havde gavn af at holde kontakten til vores fælles arbejdsplads. Men jeg kunne også se at netop dnne kontakt.... Alt det disse personer skulle forholde sig til.... Forklare.... Eller når de mest af alt bare havde lyst til at sidde lidt for dem selv, også krævede en del kræfter fra deres side.
 
Kræfter der måske var brug for i processen at blive rask igen. Det er en svær balance, for mængden af energi i en person, som er ramt af kræft er både maget mindre end normalt og kan være utrolig svingende.

Ingen kommentarer: