torsdag den 1. oktober 2015

Unge og vandforbrug !

Af


En opvask under rindende vand. En løbende vandhane, så man kan få et glas koldt vand eller hvad med et langt, varmt bad? Når de unge åbner for hanerne, så er de blandt de største forbrugere af vand. Men samtidig går mange af dråberne til spilde og ryger direkte i kloakken. Læs også: Derfor lancerer Hovedstadsområdets Forsyningsselskab HOFOR nu en kampagne, der skal sikre, at de unge får lukket for vandhanerne i tide.
 

Unge er storforbrugere af vand

Kampagnen vil sætte fokus på seks kollegier i København, der i løbet af de næste 10 uger skal konkurrere om at spare mest muligt på vandet. For de unge bruger langt mere vand end andre borgere, siger projektleder og vandsparerådgiver hos HOFOR, Mette Hansen: - Vi skal have sat vand i fokus blandt de studerende. For tidligere undersøgelser viser, at unge mennesker bruger op imod 15-20 procent mere vand end en gennemsnitlig borger, siger hun.
 

Brug baljen til opvasken

De studerende skal også selv tage ansvar for kampagnen. HOFOR har vejledt og informeret, men i sidste ende er det op til kollegierne selv at skaffe opbakning blandt beboerne. På Egmont Kollegiet på Østerbro i København, har beboer og vandspare-ambassadør Ida Brink sat flere skibe i søen for at stoppe vandspildet. - Vi har tænkt os at sætte opvaskebaljer frem i alle køkkener, så vi kan tage opvasken uden at spilde vandet. Samtidig vil vi også holde konkurrencer og filmaftener, så vi holder fokus på at spare vandet, siger hun.
 

De dårlige vaner skal brydes

Når HOFOR på den måde involverer de unge, så får det helt sikkert en effekt, mener adfærdsdesigner  Sille Krukow:- De unge skal lære at blive bevidste om deres vaner. Derfor skal kampagnen fokusere på, hvor gode de er til at bryde dårlige vaner. Blandt andet ved at fortælle hvor mange beboere, der kun tager et bad på fem minutter.

Ingen kommentarer: