fredag den 23. oktober 2015

Stop for korrupt golf spil !


88 millioner kinesere bliver nu forment adgang til kinesiske golfbaner, efter Kinas kommunistparti har indført nye regler for partimedlemmerne. I et land hvor få har meget, og mange har lidt, er golfbanerne blevet et symbol på elitens overdådige livsstil og korruption.
Bandlysningen af golf skal ses som et led i den kinesiske præsident Xi Jinpings store kampagne mod korruption, som de senere år har fældet mange højt profilerede medlemmer af kommunistpartiet.
Den kinesiske offentlighed er i stigende grad blevet opmærksomme på de enorme fordele og den luksus, medlemmer af kommunistpartiet har givet sig selv. - Kommunistpartiets medlemmer bør leve et forbilledligt, simpelt liv og være vagthund mod ekstravagant overforbrug, skriver det kinesiske statsmedie Xinhua om baggrunden for vedtagelsen af de nye regler.
 
Men det stopper ikke ved golf-medlemskabet. De nye regler forbyder også ekstravagante spise- og drikkevaner og bandlyser ’upassende seksuelle forhold.’ Tidligere er flere medlemmer blevet ekskluderet med henvisning til reglen om, at medlemmer af kommunistpartiet ikke må være deres koner utro. Hvordan det nye forbud mod ’upassende seksuelle forhold,’ vil blive tolket og håndhævet, er endnu uvist. Hvis kommunistpartiets medlemmer overtræder reglerne, kan de forvente at få en advarsel eller blive ekskluderet fra partiet.
 
Man kan have mange meninger om det kinesiske styre og jeg har da også, ved selvsyn set at ikke alting er så godt som det skulle være. Men en ting kan netop denne styreform. De kan eksekverer beslutninger med en fart og med en styrke der ikke ses nogen andre steder i verden. Tænk hvis lande som Mexico - Brasilien - Lande i Afrika, som lider voldsom under korruption, havde samme faste politiske holdning til at udrense. Det ville være fantastisk.
 
Det kan da godt være at kineserne ikke får alt ryddet op på denne måde, og at nogle af deres beslutninger er lige så meget signalværdien som den enlige udførsel. Men alligevel er det et stærkt politisk aktion som helt sikkert flytter noget

Ingen kommentarer: