fredag den 9. oktober 2015

Er de ledige reel ledige !

De næste to år vil beskæftigelsen i Danmark stige med 100.000 personer, men kun 10.000 ledige vil komme i arbejde, og ledigheden vil derfor kun falde med en tiendedel. Professor og overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen forklarer, at beskæftigelsen allerede er steget betragteligt, men det har ikke afspejlet sig i et fald i ledigheden. Kigger man frem til 2025, vil beskæftigelsen stige med 250.000 til et historisk højt niveau på cirka tre millioner. Men kun en trediedel vil ifølge overvismanden komme fra de arbejdsløse. Arbejdsstyrken vil også stige som følge af de senere års reformer, der blandt andet ændrer aldersgrænsen for at modtage efterløn og efterløn. Flaskehalse og lønpres kan blive resultatet, hvis fremgangen i beskæftigelsen bliver større, end vismændene venter, og det vil svække konkurrenceevnen og skade dansk økonomi.
 
Hvad er det lige der sker for de arbejdsløse - Er de overhovedet arbejdsløse eller er de bare ikke egnet til at tage et arbejde. Er det fordi de har glemt at forberede sig til opsvinget ved at uddanne sig, eller har de bare vænnet sig til livet som arbejdsløs og har svært ved overhovedet at udfører et stykke arbejde.
 
Jeg mener ikke at tvang er den rigtige vej - Men en sortering og højere krav burde være vejen frem. Uanset hvor godt det går i Danmark, så har vi ikke råd til at en større flok af medborgere laver ingenting. Slet ikke når vi sagtens kunne bruge den sum penge de koster til andre gode formål som ældrepleje - Hospitaler og skolevæsenet.

Ingen kommentarer: