søndag den 4. oktober 2015

Pjæk i det offentlige rum !

Hvis din ”sygdom” er pjæk, så kan kan din Facebook-profil sladre til din chef. ”Antallet af tvister omkring sygemelding er klart stigende på grund af Facebook,” vurderer Torben From, der er juridisk chef i HK. Der har været flere sager i HK, hvor medarbejdere har meldt sig syge, men hvor arbejdsgiverne efterfølgende via Facebook har opdaget, at medarbejderne løj, for eksempel fordi en ansat havde været til fest om aftenen. I Dansk Arbejdsgiverforening har man lignende sager. ”Det er et klassisk eksempel, at folk melder sig syge, når de ikke kan få fri, og så oploader de noget på Facebook, der fortæller, at de alligevel har været ude,” siger Flemming Dreesen, der er ansættelsesretschef ved Dansk Arbejdsgiverforening.

 
Jeg tror at de unge i dag total har mistet overblikket over hvad der er deres pivate liv og hvad der er deres offentlige liv. Alt flyder rundt og ofte er de ikke engang beviste om, hvilken signaler de sender ud - Ud over den umiddelbar glæde ved at poste en eller anden begivenhed. Som nævnt fra DA og HK, så kigger alle mulig andre med på nettet og kan følge folks gøren og laden. Lige nu og her kan det have følger i form af represalier fra arbejdsgiver - Kommunen eller andre som har økonomi i klemme ved de unge...... Men endnu værre er det at mange garanteret ville ønske at nogle af deres "Posters" kunne fjernes igen når de bliver ældre - Og der er ting i deres ungdom de helst vil glemme eller bare fortrænge.


Jeg læret en god regel som soldat: TÆNK - TAST - TAL ! - Når man skulle bruge en radio til kommunikation. Den burde kunne bruges af de unge i dag, hvis de har noget på hjertet

Ingen kommentarer: