søndag den 20. januar 2013

Jagten - Når sladder får magten !


Var  i går inde og se den danske film "Jagten". Den ramte mig helt ind i hjertet. Et fantastisk spejlbillede af, hvor galt det kan gå, når vores små borgerlige holdninger går i selv sving. Hvor galt det kan gå, når vi bare ridder med på en følelses bølge uden at tænke os om. Den viste især den berøringsangst vi efterhånden har fået. Både den direkte fysiske berøring - men også den angst vi har for at tale om svære emner. 
Filmens tema er også meget kontroversiel og er noget vi har rigtig svært ved at tale om. Bliver en person mistænkt, for derefter at blive frikendt. Så har vi sjælden så meget storsind ( Og retfærdighedsans ) - At vi kan lader ham gå fri. - Sætningen: "Der er sjælden røg af en brand uden der har været ild" bliver ofte brugt.
Dertil kommer at hverdagen er fyldt med "sladderkællinger" - Og folk der elsker at viske i hjørnerne om andre. - Disse mennesker, som altid lige skal give historien en ekstra drejning eller putte deres egne småborgelige meninger ind, er dem der kan ødelægge mest. De burde virkelig se filmen - Og krumme tæer !
Mads Mikkelsen spille fantastisk - Og Susse Wold ( Selv om hun spille en person, som er alt det jeg ikke kan lide) Er også rigtig dygtig. - Dertil kommer Thomas Vinterbergs måde at lave - klippe og arrangerer filmen. Han er ikke bange for pauser i film - Hvor scenen næsten er gået i stå - uden musik eller forstyrende glimmer. Kun et ansigt og stilhed. Uovertruffen !

Ingen kommentarer: