torsdag den 31. januar 2013

5 ting som de rigtig smarte gør !


De fleste mennesker tænker ikke meget over hvordan de lærer. Generelt antager de at lære kommer naturligt. De lytter til en person der taler. Enten i en samtale eller i et foredrag, og de bare absorbere, hvad der bliver sagt.  Faktisk mener jeg at rigtig læring kræver mere arbejde. Jo mere jeg fylde min hjerne med fakta, tal og erfaring, jo mindre plads jeg har for nye ideer og nye tanker.  Men behovet for læring ender aldrig. Verden er under forandring og nye ideer dukker op hverdag. Følgende er de metoder, jeg bruger til at holde mig åben og påvirkelige.


1. Drop din indre stemme
Du kender det, jeg taler om. Det er den lille stemme, den hårde kommentar, når du lytter til nogen. Det er den stemme, der bringer din egen mening om den information, der leveres. Det er for let at være mere opmærksom på den indre stemme end den faktiske højttaler. Denne stemme holder dig ofte fra at lytte åbent for god information og kan ofte gøre at du lukke ned, før du har hør hele præmissen. Fokusere mindre på, hvad din hjerne har at sige og mere på højttaleren. Du kan blive overrasket over, hvad du hører.

2. Argumentere med dig selv
Hvis du ikke kan slukke for den indre stemme, så i det mindst brug den til din fordel. Hver gang du høre dig selv modsiger taleren, stop op og tag en anden synsvinkel. Forklar din hjerne alle grundene for at taleren kan have ret, og du kan være forkert. I bedste fald bliver du mere åbne over for informationen, der leveres. Lykkes det ikke, vil du i det mindste styrke din egen argumentation.

3. Handle som du er nysgerrig
Nogle mennesker er naturligt nysgerrige og andre er ikke. Uanset hvilken kategori du er i, kan du drage fordel af at opføre sig som en nysgerrig person. Næste gang du lytter til oplysninger, kan du stoppe op og skrive  et par relevante spørgsmål. Hvis du er i et foredrag, kan du evt. google dem efter for at få svar. Hvis du er i en samtale, kan du bede den anden person om et svar. Uanset hvad - vil du sandsynligvis få mere at vide.


4. Find kerne af sandhed
Ingen begreber eller teorier kommer ud af den blå luft. Et sted i de mange omfattende koncepter, der nogle gange kan lyder som fuldstændig volapyk, - er der nogle aspekter, der er baseret på fakta. Selv hvis du ikke køber hele konceptet, bør du i det mindste identificere den lille smule af sandheden, hvorfra den kom. Vær en lille smule detektiv og byg din egen teori. Du vil forbedre dine færdigheder og kan måske endda forbedre den oprindelige idé.

5. Fokus på budskabet ikke Messenger
Ofte lukket folk  ned for indlæringen på grund af den person, der leverer materialet. Uanset om det er en kedelig foredragsholder, nogen fysisk utiltalende, eller et medlem af det modsatte politisk parti kan kommunikatoen påvirke din læring. Selv venner kan forstyrre lærings processen, da der kan være for meget historie og kendskab til at se dem som en autoritet på et emne. Adskil materialet fra udbyderen. Lad som du ikke kender personen eller deres tro, så du kan høre oplysningerne objektivt. Med hensyn til den kedelige person, fokus på punkterne to, tre eller fire som om det var et spil, og derved skabe din egen underholdning.

Ingen kommentarer: