onsdag den 30. januar 2013

Retfærdighed og borgersind !


Der bliver i disse dage indført såkaldte snyde knapper i kommunerne, og videre har DR i et nyt program sat jagten ind overfor sociale bedragere. DR's program viser i øjeblikket en række udsendelser der afslører landets snydere for åben skærm, personer som også kaldes velfærdssamfundets gratister. En nyere undersøgelse viser blandt andet, at det er alle befolkningsgrupper, som er repræsenteret ved skranken for snyd og bedrag. Det lyder fra sociolog Michael Hviid Jacobsen at "vi kender alle nogen, der potentielt kunne snyde med dagpengene eller give sig ud for at bo et andet sted for at få flere ydelser". 


( Om vi ligefrem kan sige, at vi nu er blevet en nation af angivere. Eller at angiveri er blevet en ny trend ved jeg ikke. Men jeg tror at der er kommet en anden moral blandt danskerne - Vi er blevet mere bevist om at den offentlige kasse også er vores egen kasse - Og at udtrykket - "Den kloge snyder den dumme" - Ofte betyder at nogle i vort samfund rager til sig, på bekostning af andre. 
Dobbelt moralen, hvor vi med den ene hånd snyder i skat eller laver sort arbejde. Og samtidig brokker sig over manglende service til de ældre, eller besparelser på folkeskolen, er ved at blive en parodi. - Her skulle man måske tænke på udtrykket. " Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus". - Lad os få synderne / snyderne / samfunds snylterne på bordet.  Og lad os så se hvad vi som samfund har råd til. ) 

Ingen kommentarer: