torsdag den 3. januar 2013

Ikke megen fremtid i vores unge !

Fremtidens ingeniører kan meget vel komme fra lande som Senegal og Etiopien. For mens danske ingeniører tilsyneladende er en uddøende race, er der nemlig fuld gang i ingeniørdrømmene syd for Sahara. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Børnefonden, der peger på, at langt flere afrikanske end danske børn håber, at de en dag vil kunne bryste sig af ingeniørtitlen. Det skriver Ing.dk.
Børnefonden har spurgt børn fra hele verden, hvad de drømmer om at blive som voksne, og svarene er ikke opmuntrende læsning for den danske ingeniørstand. Kun 1 procent af de danske børn mellem 10 og 12 år drømmer om en fremtid som ingeniør, mens det tilsvarende tal er 10 procent blandt børn i Senegal og 8 procent i Kap Verde og Etiopien, fortæller Martin Østergaard, programdirektør i Børnefonden.
»Børn i Afrika har et stærkt ønske om at få et liv, der er bedre end deres forældres og samtidig gøre en forskel for deres land. Som ingeniør vil de kunne opnå begge dele,« siger Martin Østergaard.
Han forklarer, at fattige afrikanske børn de seneste år er blevet langt mere opmærksomme på de muligheder, der findes for at skabe sig et godt liv. Selv i mindre landsbyer er der i dag net-cafeer, som bliver flittigt besøgt, og er med til at sætte gang i de unges uddannelsesdrømme. Ingeniørambitionerne bliver ligeledes tændt af de nære oplevelser, som børnene har i deres hverdag.
»Børn, der hele livet har hentet vand fra en fjerntliggende brønd, mærker på deres egen krop, hvor meget det betyder, at landsbyen får egen brønd, eller når der bliver bygget en lokal skole. Det er meget konkrete forhold, som er med til at forme deres ambitioner,« forklarer Martin Østergaard. ( Denne undersøgelse er ligefrem skræmmende. - Hvis det er ambitionsniveauet for vores ungdom, så ser det skidt ud for Danmark )

Ingen kommentarer: