mandag den 30. april 2012

Hans Otto er godmorgenkaffe til ørene !

Næsten hver morgen hører jeg " Morgenstund " i radioen - Fra bilen starter ca. kl. 05.15 og til kl. 06.00 Her serverer Hans Otto Bisgaard et godt og vel planlagt morgen udsendelse. Ikke med de stor overraskelser, men det er nu heller ikke nødvendig på den tid af morgenen. Hans Otto har endda lagt det i ret faste rammer - Med tre på stribe - Naturkalenderen - Dagens citat og måske en lille mad opskrift. Musikken er main stream og noget man næsten altid har hørt før. Det hele er krydret med små snakken og hyggelige kommentarer. Jeg nyder virkelig at sidde stille i bilen og komme i god stemning lige fra morgenen af. ( Senere går jeg over på P1 og hører den lange radio avis )
MEN lige i øjeblikket har Hans Otto indført et irritations moment i hans udsendelse. Hver gang han omtaler en fugl i naturkalenderen, så plejer vi at hører den "synge " bagefter....... MEN nu er han begyndt at spille " Dans og Lær" - En elendig blanding af pling plang musik - med fuglesang samplet ind over. Det lyder mildest talt forfærdelig, og man får ikke en ordentlig forståelse af fuglens sang.
Otto..... kom nu tilbage på sporet. Fjern det nye tiltag og hold den rene linje. Et af dine kvalitetsmærker er at programmet har en genkendelighed. Bliv ved med det !

søndag den 29. april 2012

God vane er nu en dårlig vane !


Der reklameres massivt med mundskyl i fjernsynet. Men nu viser ny forskning, at der er en bagside af medaljen. Mundskyllemidler indeholder ofte antibakterielle stoffer. Indtager man for mange af dem, kan det i sidste ende betyde, at man udvikler resistens overfor antibiotika. Det skriver dr.dk
Hos Tandlægeforeningen er man netop blevet gjort opmærksom på problemet. "De mundskyllevæsker der findes, indeholder enten alkohol eller antibakterielle midler, og hvis man putter antibakterielle midler i noget, som man bruger hver eneste dag, så vil det være uhensigtsmæssigt, fordi der kan opstå resistens" forklarer Ole Marker, der er tandlæge og underdirektør i Tandlægeforeningen.
Bliver man resistent overfor antibiotika kan det betyde, at kroppen får vanskeligere ved at bekæmpe infektioner for eksempel i mundhulen eller andre steder i kroppen. De opsigtsvækkende resultater blev torsdag præsenteret ved Tandlægeforeningens Årskursus af den norske professor og tandlæge Anne Scheie, der står bag forskningen. Hun anbefalede, at man generelt slet ikke skal bruge muldskyl.
( Der fik jeg så hold på den vane. Det har ellers været en slags dobbelt sikring af at tænderne var rene - Når jeg lige skyllede efter en ordentlig gang børstning )

lørdag den 28. april 2012

Sebastian - når han er bedst !

Evighedens gæster -
Øjeblikkets mester
Sebastian har igen lavet et fantastisk album. Skal jeg være helt ærlig, så var jeg ikke den største fan af Sebastian ( Knud Christensen ) Da han i slutning af 1960érne begyndte at spille. Jeg syntes at det var for udsvævende og passede ikke ind i den ret hårde rock musik som jeg lyttede til som ung. Men efterhånden begyndte jeg at lytte til hans tekster med en mere moden forståelse. Og Vup-ti, så var jeg solgt. Hans nyeste udgivelse er også et mesterværk i lyrik - tilsat en god gang Sebastian lyd.
Og så må jeg sige at lyrikken: Evighedens gæster - Øjeblikkets mester siger mig en hel masse om livet. Hvor meget vi jagter evugheden og glemmer at det er øjeblikket der tæller. 

fredag den 27. april 2012

Mærkevarer telt !


Et rigtig retro telt, som vil vække opsigt på enhver campingplads. Jeg ved ikke lige om det er særlig komfortabelt eller indrettet på moderne vis. Men det vil helt sikker gør lykke på en af de mange festivaller i Danmark.
At køre på campingferie får en ny betydning

Selvmord hver 1½ time !

Selvmord blandt hjemvendte soldater eksploderer. Antallet af selvmord blandt tidligere soldater er større end antallet af dræbte i Irak. Selvmordsraten er fire gange højere end gennemsnittet. De amerikanske myndigheder har tilsyneladende ikke lært af Vietnamkrigen.
Titusinder vendte dengang hjem fra krigen med dybe psykologiske ar. Men de fik lov til at sejle deres egen sø uden at komme under professionel behandling. Først flere år senere og efter mange tragedier, hvor hjemvendte gik amok med våben, blev det alment anerkendt, at krigsveteraner er en udsat gruppe.
Netop offentliggjorte undersøgelser gør det ifølge den engelske avis Times onlineudgave klart, at hjemvendte soldater er blevet og stadig bliver svigtet. Nye tal viser, at mange af de soldater, der vender hjem efter tjeneste i Irak og Afghanistan, er i stor risiko for enten at begå selvmord og/eller havne i en social deroute og ende på gaden som hjemløs. Mindst 6.256 krigsveteraner tog 2005 deres eget liv. Krigen i Irak har ifølge officielle opgørelser indtil nu krævet 3,863 amerikanske soldaters liv.
Ekstrem selvmordsrate
Samlet rummer USA 25 mio. krigsveteraner – hvoraf 1,6 mio. har gjort tjeneste i Irak og Afghanistan. At der er tale om en stærkt udsat gruppe fremgår af undersøgelser, som TV-kanalen CBS har gennemført. Her viser en samkørsel af selvmordsstatistikkerne fra en række stater helt tilbage til 1995, at krigsveteraner har dobbelt så stor risiko for at begå selvmord som den øvrige befolkning. Hvor den almindelige rate er 8,9 pr. 100.000 viste undersøgelsen at den blandt krigsveteraner ligger på mindst 18,7. Men bag de tal gemmer sig endnu en tragedie. Det viser sig nemlig, at selvmordshyppigheden blandt unge hjemvendte soldater i alderen 20 til 24 år er hele fire gange så stor som gennemsnittet. Den aldersgruppe som i stor stil vender hjem fra Irak og Afghanistan.
Social nedtur
Som om de høje dødstal ikke er nok, viser nye undersøgelser også, at krigsveteraner udgør intet mindre end hver fjerde af USA's hjemløse eller udtrykt i statistik: 194.254 i 2005. Og som The Times bemærker:  ”Mens det tog et årti før Vietnam-veteranerne dukkede op i gadebilledet som hjemløse, er 1.500 tidligere soldater fra de seneste krige allerede blevet registreret som hjemløse." Hjemvendte soldater fra Irak og Afghanistan står allerede i kø ved suppekøkkenerne. USA er rig på foreninger for krigsveteraner der udgør en stor lobbygruppe og i Senatet er formanden for Veterans Affairs Committee Daniel Akka alarmeret: ”Der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt at gøre noget. For alt for mange veteraner betyder hjemkomsten fra kamphandlingerne, ikke at konflikten er slut .”

torsdag den 26. april 2012

Idræt er ikke kun sundt !

De populære havetrampoliner er ikke helt ufarlige. I 2009 var der 7.600 trampolin-ulykker blandt børn i alderen 0-14 år. Og ulykkerne medfører ofte alvorlige skader.Det viser en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, der beskriver  udviklingen i antallet af ulykker i Danmark fra 1990 til 2009, skriver Idrættens Analyseinstitut.

Tre uf af ti trampolin-skader omfatter knoglebrud på bl.a. ankler, håndled og albuer, og forkerte landinger eller sammenstød med andre børn kan give hoved- og nakkeskader. Desuden har der været flere eksempler på invaliderende eller fatale ulykker. Ifølge rapporten opstår hver sjette ulykke, der kræver et besøg på skadestuen, i forbindelse med en idrætsaktivitet.

I perioden 1990-2009 har antallet af idrætsrelaterede ulykker med efterfølgende skadestuebesøg svinget mellem 95.000 og 123.000 for i 2009 at ende på 105.000. Samme år medførte ulykker i hjemmet, i fritiden, på arbejdet og i trafikken i alt 630.000 skadestuekontakter – fra den simple forstuvning til alvorlige kvæstelser.

Opgjort i antal skadestuehenvendelser er uheld under fodboldspil langt den hyppigste årsag til idrætsrelaterede ulykker med cirka 40.000 skadestuekontakter i 2009 efterfulgt af håndbold med 12.000-13.000 akutte skader. Især børn og unge mellem 10 og 14 år er udsatte for at komme galt af sted i idræt. I aldersgruppen bliver 8 ud af 100 børn årligt udsat for en så alvorlig idrætsrelateret ulykke/idrætsskade, at det ender med en tur på skadestuen.

onsdag den 25. april 2012

Omvendt gulerod !

Der er i dag større økonomisk fordel ved at være ledig for 25-årige end at være studerende. Kontanthjælpen for den ledige er omkring dobbelt så stor som SU'en. Socialrådgivernes formand, Bettina Post udtaler ''Jeg er som udgangspunkt ikke nogen bannerfører for, at vi skal sætte ydelserne ned. Men jeg kommer heller ikke til at gå ud og slås for, at fuldstændig velfungerende unge mennesker, som kunne gå i gang med en uddannelse, og som egentlig bare går og klør røv, fordi de ikke rigtig gider, skal have en højere ydelse end SU'en. Og det gælder for alle de stærke unge under 30 år''. Ulogisk er det at unge, mellem 25 og 30 år der er velfungerende, kan hæve 10.300 kr i kontanthjælp, men hvis de er på SU må nøjes med 5.662 kr. Dette kaldes for en omvendt gulerod.
( Her burde vi virkelig sætte krav til kontanthjælpsmodtegerne - Det an ikke passe at vi som samfund belønner slendrian - Mens man spænder ben for dem der skal holde samfundet flydende )

Tsunami i Nordsøen !

Risikoen for en dødbringende tsunami fra Nordsøen er højere end hidtil antaget, skriver b.dk. De tyske geografer Jürgen Newig og Dieter Kelletat fra universitetet i Kiel, har nærstuderet en seks meter høj tsunami, som skyllede ind over den danske vestkyst i 1858. De konkluderer, at den må være blevet udløst som følge af et havbundsskred i Atlanterhavet. »Risikoen for tsunamier på Nordsøens kyster er større end hidtil antaget. De store bølger truer en region, som hvert år besøges af millioner af turister,« siger Dieter Kelletat. I Kystdirektoratet understreger senior kysttekniker Holger Toxvig, at man som gæst på den jyske vestkyst ikke bør gå rundt og frygte livstruende tsunamier. »Det er meget sjældne begivenheder. Men skulle det ske en varm sommerdag, hvor tusinder er på strandene, er faren reel og kan være livstruende,« siger han. Et kommende varslingssystem giver danskere få timer at løbe på, før bølgen kommer.
( Nu håber jeg ikke at den meget sjældende dag - er en dag hvor jeg er på arbejde i Ringkøbing. Så kan det godt blive en ret våd dag )

tirsdag den 24. april 2012

Fiskeolie som en trossag !

Fiskeolie, der indeholder omega-3-fedtsyrer, hævdes ofte at være godt for patienter, der lider af multipel sklerose. Men et nyt norsk forskningsprojekt tyder på, at det alligevel ikke er tilfældet: multipel sklerosepatienter, der tager fiskeolie mod deres lidelse, spilder deres tid.
Forskerne bag undersøgelsen så nærmere på 92 patienter. Den ene halvdel fik omega-3-tilskud – den anden halvdel fik et placebomiddel. Og her var den overraskende konklusion fra forskerholdet, at effekten fra fiskeolien manglende: »Resultaterne fra dette her studie viste ikke nogle fordelagtige effekter fra omega-3-tilskud, når det kommer til sygdomsaktiviteten fra multipel sklerose,« siger Oivind Torkildsen, der ledte undersøgelsen. Han tilføjer dog, at undersøgelsen viser, at der heller ikke er nogle skadevirkninger ved omega-3-syrerne.
( Jeg har prædiket fiskeolie for konen i flere år - Og må nu se mine agumenter smuldre - Øv )

Sidste flyvetur for et ikon !

Rum færgerne har altid stået for mig som prikken over Iét - I det rum eventyr som nærmest er løbet parallel med min ungdom. Og nu er det nærmest slut. Der har godt nok været et par uheldige episoder. Og en direkte katastrofe, dengang Challanger sprang i luften. Men alligevel så har hele konceptet med at flyve frem og tilbage i rummet i det samme fartøj, været helt uovertruffen.
Nu er det så slut og Discovery fløj sin sidste tur på ryggen af et Jumbo set. Fra Cape Kennedy til et museum, hvor man så kan komme og se vidunderet. Måske lidt slidt og ikke særlig skinnende at se på. Men et monument over den tekniske udvikling vi mennesker har gennemgået. Tænk - Det er ikke mange 1000 år siden vi sad i bålets skær og betragtede stjernerne.

mandag den 23. april 2012

Endelig et fornuftig standpunkt !

Selvom Socialdemokratiet tidligere har været en varm kvotefortaler, gør de nu endegyldigt op med mange års kamp for om at indføre kvoteordninger, for at tvinge flere kvinder ind i bestyrelseslokalerne i danske virksomheder. Kvoterne skal i stedet aflyses af et tættere samarbejde med dansk erhvervsliv, som er lodret modstander af kvoter.
 Ligestillingsminister Manu Sareen (R) tager godt imod Socialdemokraternes udmelding og siger bl.a.: "Man kan ikke forlange af andre, at de skal underlægge sig de krav, hvis vi ikke selv går forrest. Så det er et krav til os selv". Hos Dansk Industri er man begejstret for de nye toner i regeringen. "Det er positive takter fra S. Det må være en erkendelse af, at vi ikke har brug for, at man på nogen måde gør det sværere at drive virksomhed i Danmark", siger forskningspolitisk chef hos Dansk Industri, Charlotte Rønhof.

søndag den 22. april 2012

Så til hest !

Var ude og hente konen til ridning i Vamdrup. Her er hun ude en gang om ugen og får reddet en times tid. En flot og velholdt rideskole, hvor der er plads til både heste og publikum. Jeg har aldrig selv gået til ridning og har ikke den store fidus til heste.
Ikke at jeg er bange for dyret, men har dog en klar fornemmelse af at hesten har en tanke når man ser den direkte i øjnene. Og da jeg ikke lige har tjek på hvordan man behandler en hest, så holder jeg altid behørig afstand. Konen er dog vældig begejstret, så bare hun får noget ud af træningen. At hun så lugter af hest hver gang hun kommer hjem er en anden sag.

lørdag den 21. april 2012

Døde delfiner !


Delfiner i hundredevis dør langs Perus nordlige kyst, og grunden til deres død er fortsat et stort mysterium. Cirka 877 lig af strandede delfiner er blevet fundet de seneste måneder, siger vicemiljøminister, Gabriel Quijandria. Det har fået alarmklokkerne til at ringe, og eksperter forsøger nu at fastslå dødsårsagen.
Blandt de teorier der undersøges er en virus eller forsøgsboringer efter olie, som for nylig er blevet udført ud for det nordlige Peru. - En analyse af delfinernes organer har ikke sandsynliggjort, at delfinerne har taget skade af olieboringerne, siger Quijandria i et interview. - Det er overvejende sandsynligt, at de har pådraget sig en virus. Det vil ikke være første gang i historien. Det er sket før i Peru og i USA og Mexico, tilføjer han.
( Nogle gange er naturen bare mærkelig - og uforusigelig )

Knud´s lam !

Så er min broder  færdig med forårets lemming. Han var så heldig at får hele 19 lam. Godt nok er det en hobby, og hans erhverv er så langt fra fåreavl som det næsten er muligt. Men når han taler om fårene lyder han som en Irsk fåre farmer (En ægte ekspert) - Nu har jeg ikke en brik forstand på at holde får, og han da heller ikke plads til at have en flok gående. Men jeg husker godt dengang jeg havde dværghøns som løb frit rundt i haven. Jeg kunne godt spise deres æg. Men de var, hver på sin måde forskellige, og havde en slags personlighed, der gjorde at jeg sagtens kunne kende dem fra hinanden. Det gjorde at jeg ville have ret svært ved at spise dem. Den situation står min broder i til oktober, hvor han skal slagte en del af de nye lam. Jeg håber ikke at han giver dem navn, for så bliver det først rigtig svært.

fredag den 20. april 2012

Max 1 omgang !

I forbindelse med mit blog indlæg den 6. april 2012 ( Kom i Trælasten - Her kører det i ring ) - Fik jeg et svar tilbage fra virksomheden.
Og hvilken Humor !
De undskyldte den manglende skiltning på deres haller, og kunne godt se problematikken.... Derfor havde de nu sat et skilt op ved porten ( Se billedet som de sendte med )

"MAX 1 omgang i hallen"
Det mente de kunne forhindre folk som mig i at køre planløs rundt for at finde den rigtige hal. ........... Kreativ og nytænkende. Jeg må æde mine ord fra første blog indlæg, hvor jeg brugte ord som "Rettidig omhu" kontra lange "To-Do lister".

Sladrehank eller !

Flere kommuner vil med i sladreordningerne, som er populære i store private virksomheder. Vil det skabe en offentlig stikkerkultur eller give ledelsen et incitament til at stramme op på etik og regler, det er spørgmålet. Både HK og DJØF er foreløbigt imod. Lars Quistgaard, formand for de offentligt ansatte i DJØF, siger, "Vi har en meget højere grad af åbenhed i det offentlige blandt andet via forvaltningsloven end det private, og vi har i det hele taget ikke mange af den type sager i det offentlige. I en tid med knappe ressourcer burde kommunerne bruge kræfterne på noget mere væsentligt. Hvorfor skal vi skabe en kultur, hvor det er kutyme, at man angiver hinanden?" Viceborgmester Katrine Lester i Frederiksberg Kommune mener, at den kritik er forfejlet. Hun siger, "Kommunen har allerede fået en sag ind på baggrund af whistleblowersystemet. Vi skal evaluere ordningen om nogle måneder, men jeg er overbevist om, at vi skal fortsætte med den i en eller anden form. Vi vil give de ansatte så mange redskaber som muligt til at udføre deres arbejde og kunne melde trygt om svindelsager, ligesom privatansatte kan. Netop fordi vi administrerer offentlige midler, mener jeg, vi har et ansvar for, at de ikke bliver misbrugt."


Her må jeg tilføre. Hvad er man bange for. Jeg har levet under et whistleblower system i flere år, og har aldrig oplevet misbrug. Derimod styrker det ånden i virksomheden - Og er ofte afskrækningsmiddel nok til at der ikke opstår de store sager. - Så Kommuner - Kom bare igang. Det kunne være at dårlig ledelse og ineffektiv arbejde rblive en sage blot i det offentlige.

torsdag den 19. april 2012

Lyn i massevis !


Ikke blot klimaforandringer, men også den voksende mængde skyhøje vindmøller er med til at få det til at lyne og brage over Danmark. Det skriver Ing.dk. Det fortæller lektor Joachim Holbøll, som er og har været involveret i flere projekter, der involverer sikring af vindmøller mod lyn. »Når møllerne bliver tilpas høje, påvirker de sandsynligheden for lyn det pågældende sted. Det vil sige, at en tordensky, der ikke normalt ville have generet lyn, har højere sandsynlighed for at gøre det, når tordenskyen skal forbi en høj vindmølle,« siger Joachim Holbøll.
Han forklarer, at årsagen er, at de fleste lyn starter ved en sky og bevæger sig enten mod andre skyer eller ned mod jorden. Når lynet nærmer sig jord- eller vandoverfladen bliver det elektriske felt mellem lynets spids og overfladen så stort, at der vil komme mindre udladninger fra f.eks. et træ, et kirketårn, en mast eller en vindmølle, som bevæger sig opad.

onsdag den 18. april 2012

Når sjæl og drømme aldrig holder fri !

I kampen om de dygtige medarbejdere går virksomhederne tæt på, udtrykker forsker, Christine Mølgaard Cleemann. ''Virksomheder forsøger i dag at tage kontrol med dine aspirationer og dine drømme frem for at tage kontrol med din hånds arbejde. Altså, fokus går fra hånd til ånd og ind i sjælen.

Virksomheder ejer ikke længere dig fra klokken otte til 16. Nej, de ejer selve din livsdrøm, din karriere og dine drømme og ambitioner''. Fortsætter Christina Mølgaard Cleemann ''Og så er vi jo meget tæt på, hvad det vil sige at være menneske også uden for arbejdspladsen. Derfor er det meget svært at sætte en grænse mellem, hvornår man er på arbejde, og hvornår man er sig selv. Det er ikke nødvendigvis et problem. Men det er et vilkår, som mange unge kæmper med.''

Ny gadget til din telefon !

Selv de mest avancerede smartphones kan stadig ikke gøre deres ejere opmærksom på et indgående opkald eller en SMS, uden at det irriterer omgivelserne med larmende ringetoner eller vibrationer. Mobilproducenten Nokia har derfor udviklet patentet til en magnetisk tatovering, der vil lade mobil-ejere føle telefonens opkald som vibrationer på deres hud. Hvis idéen nogensinde bliver til virkelighed, kan den sætte en stopper for de tider, hvor en lyddæmpet mobiltelefon betød missede opkald og sms'er. For eksempel kan tatoveringen afgive Morse-koder, alt efter hvem der ringer op. Tatoveringens blæk kan ifølge idéen indeholde stoffet Neodymium, som i øjeblikket bliver anvendt til kraftige magneter i hybridbil-motorer og computeres harddiske.

tirsdag den 17. april 2012

Opskriften var lidt for giftig !

Selv midt i Saharas ørken kan du blive tilbudt at købe en kold, læskende Cola til at slukke tørsten med - Coca-Cola er et af de mest alment kendte ord i verden. Derfor var det en verdensomspændende nyhed, da det for nylig kom frem, at den legendariske opskrift skulle ændres. Godt nok troede Coca-Cola-koncernen ikke selv på, at der var noget farligt ved opskriften på deres populære læskedrik. Men den indeholdt mindre mængder af kemikaliet 4-methylimidazol, der ifølge undersøgelser skulle være kræftfremkaldende, og Coca-Cola ville derfor være nødt til at sætte kræft-advarsler på etiketten, hvis de fortsatte med den gamle opskrift.

mandag den 16. april 2012

Alligevel ikke en stor fugle kødhakker !

Mange fuglearter er upåvirket af vindmølleparker, og fuglenes sammenstød med vindmøllerne er sjældent dødelige. Det konkluderer en undersøgelse lavet af britiske organisationer for fugles bevarelse. Resultatet er offentliggjort i tidsskriftet Journal of Applied Ecology, skriver bbc.co.uk Undersøgelsen, der er den seneste i en lang række undersøgelser af vindmølleparkers interaktioner med fugle, adskiller sig fra andre studier ved at være mere omfattende. Ti arter af fugle og 18 vindmølleparker i oplandet i England indgik i undersøgelsen.


De fleste fugle blev overvåget, inden byggeriet begyndte, under konstruktionen af vindmølleparkerne og når vindmøllerne var færdigbygget. Resultatet viste, at der ikke var nogen indikation for, at fuglenes dødelige sammenstød med vindmøllerne var et stort problem blandt de arter, der var omfattet af undersøgelsen.


»Men vi skal huske på, at undersøgelsen ikke inkluderer de store rovfugle, som, vi ved, har tendens til at kollidere med vindmøllerne,« siger den ledende forsker bag studiet, Jeremy Wilson fra organisationen RSPB Skotland.

Er vi blevet for kedelige !

Ledere af store danske og europæiske virksomheder er for kedelige sammenlignet med amerikanske topledere. Det bremser virksomhedernes image over for både investorer og samarbejdspartnere i udlandet. Sådan lyder det fra helt ny forskning fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. Når danske topledere vises frem på virksomhedens hjemmeside, lægger virksomheden eksempelvis vægt på universitetsgrader og tidligere jobansættelser. Men i amerikanske virksomheder er der også fokus på, at direktøren deltager aktivt i socialt, velgørende og politisk arbejde samt fortæller om familien og netværket udenfor arbejdspladsen: »For amerikanske ledere er “impression management” måden at få success i erhvervslivet. De er meget opmærksomme på at deltage i lokal og national politik, i velgørenhed og opmærksomme på at lovprise deres udmærkelser i pressen, hvorimod de europæiske CEOs præsenterer sig selv som primært fokuserede på virksomheden,« siger ph.d. Irene Pollach, der står bag den nye forskning

søndag den 15. april 2012

Har du styr på dit password !

SKIFT ofte dine kodeord. Det er en god idé at skifte dem f.eks. hver 6. måned eller når du logger ind på en service, som du ikke har benyttet i lang tid. Genbrug ikke gamle kodeord. Et program til at holde styr på dine kodeord kan eventuelt minde dig om, at det er på tide at skifte kodeord.
HOLD dine kodeord hemmelige. At gemme dem i en fil på din computer, e-maile dem til andre eller skrive dem på at stykke papir er det samme som at give dem væk. Hvis du absolut skal give andre adgang til din konto (det kan f.eks. være en supporter), så opret et midlertidigt kodeord og skift det ud bagefter. Det kan godt være du stoler på vedkommende, men du kan ikke stole på deres computere.
BRUG IKKE kodeord sammensat af ord, der opstår i ordbogen. Brug heller ikke fødselsdage, familie- og kæledyrsnavne, adresser eller anden personlig information. Gentag ikke tegn som 111 eller sekvenser alá abc, qwerty eller 123 i dele af dit kodeord.
BRUG IKKE det samme kodeord til forskellige steder. Det er ikke godt, at jeg kan få adgang til din bankkonto bare fordi jeg har fået fat i dit kodeord til Facebook.
LAD IKKE din bruger logge på din computer automatisk, så det giver automatisk adgang til din e-mail klient og lignende. Brug ikke samme kodeord på to forskellige computere.
BENYT IKKE funktionen Husk mig på hjemmesiderne. Lad programmet til styring af dine kodeord sørge for det i stedet.
INDTAST IKKE kodeord på computere, du ikke har kontrol med - f.eks. en vens computer. Du ved ikke, hvilke slags spyware og keyloggers, der kan være installeret.
BENYT IKKE dine kodeord på ubeskyttede trådløse netværk - dette gælder også netværk beskyttet med WEP-kryptering - medmindre siden er krypteret med SSL (HTTPS).
INDTAST IKKE kodeord eller anden kontoinformation til en hjemmeside, du har besøgt via et e-mail link. Der kan være tale om phishing. Indtast i stedet adressen direkte i browseren. Du kan eventuelt teste styrken af dine kodeord her: Password Checker

lørdag den 14. april 2012

Derfor skal jeg jævntlig have ny bil !

DTU Transport dokumenterer i en ny rapport en markant sammenhæng mellem bilers årgang og personskadernes alvorlighed, givet at uheldet er sket (passiv sikkerhed). Resultatet viser, at i de alvorligste uheld, hvor føreren bliver dræbt, kunne førerens død have været undgået i mere end halvdelen af tilfældene, hvis de uheldsinvolverede biler havde været nye. Jo ældre en bil i en ulykke er, jo større er risikoen for at føreren kommer alvorligt til skade. Hvis alle uheld i 2010 var sket med biler, der var fremstillet i 2010, ville antallet af døde førere have været halveret, og antallet af alvorligt tilskadekomne reduceret med en tredjedel.
Antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken viser en klart nedadgående tendens hen over de seneste 40 år. Det årlige antal dræbte trafikanter er faldet fra et maksimum i 1971 på 1.213 til 255 i 2010 samtidig med, at trafikmængden er mere end fordoblet. Mange faktorer bidrager til denne udvikling, herunder den tekniske udvikling af bilerne, ændring i vejenes udformning samt førerens kompetencer og holdninger. Sidstnævnte påvirkes også blandt andet af den generelle lovgivning, mængden af politikontrol og informations­kampagner. Forskerne har imidlertid ikke solid viden om, hvor meget hver af disse faktorer har bidraget til den markante forbedring af trafiksikkerheden.

fredag den 13. april 2012

Kagekunst !

Der er ofte kage på menuen på min arbejdsplads. Jeg har et lidt ambivalent forhold til alle disse kager. Selvfølgelig er det af et godt hjerte, at giveren tager kage med på arbejdspladsen. (Fødselsdag - jubilæum - eller bare fejre at det fredag) - Men det er også en uskik at man skal have alle disse mellem måltids kalorier. Dertil kommer at der næsten er en kultur norm omkring kager. Ordet "kvaje - kage" er meget brugt. Og siger jeg nej tak til et stykke kage - Ja, så kan jeg faktisk godt få et skævt blik ( Hvor jeg godt kan føle at min udmelding viser disrespekt for giveren - Eller signalerer kalorie - hellig )

For leden var der dog en kage som jeg skulle smage. En kollega har gået på aftenskursus, for at lave flotte kager sammen med andre "lidelsesfælder". - Og jeg var tilpas imponeret. Den var fantastisk flot - Smagte super - Og allerbedst: Der fulgte en historie med kagen, mens jeg smagte løs.

Tag bare en lille lur på arbejde !

En middagslur kan forbedre din indlæringsevne markant, mener amerikanske forskere fra University of California, Berkeley, som står bag en undersøgelse af hjernens korttidshukommelse før og efter en lur. Ifølge undersøgelsen bliver vores hjerner sløvere, jo længere tid vi er vågne, hvilket bekræfter forskernes egne resultater fra tidligere forsøg, som viste, at det at holde sig vågen en hel nat forringer indlæringsevnen med næsten 40 procent. Dette skyldes ifølge forskerne, at visse af hjernens områder lukker ned, når man ikke får nok søvn.»En middagslur kan løfter dig til et højere niveau i forhold til før, du faldt i søvn,« siger Matthew Walker.
Forbedring på 20 %
Forskerne delte 39 forsøgspersoner op i to grupper. Ved middagstid skulle alle deltagerne igennem hårde øvelser i indlæring, som var rettet mod hippocampus, den del af hjernen, som forskerne mener, spiller en stor rolle i at huske fakta. Begge grupper klarede øvelserne nogenlunde lige godt. Kl. 14 skulle den ene testgruppe tage en lur på halvanden time, mens den anden gruppe var vågen. Kl. 18 skulle de to grupper så igen udsættes for en række indlæringsøvelser. Her viste det sig, at den gruppe, der havde sovet, gjorde det en del bedre. »Gruppen, der fik en lur, var sidst på dagen omtrent 20 procent bedre i forhold til den gruppe, der ikke sov,« siger Matthew Walker. Internt i den gruppe af testpersoner, der havde sovet, var deres indlæring blevet ca. 10 procent bedre, siger den amerikanske psykolog.

torsdag den 12. april 2012

Ild på tankstationen !

Det er ikke fordi jeg er speciel anti ryger - Eller at mit faglige sikkerhedsgen alt kommer til udtryk når jeg ser noget der er uansvarlig.
Men.............

Det kan godt bekymre mig en del, når jeg på den lokale tankstation / Værksted kan se et askebæger (Fyldt med cigaretskodder) så direkte op af en benzin stander. Er der virkelig folk der ryger, mens de tanker.... Eller bare ryger på vej hen til standeren. (Hvor de jo kunne passere en anden person som står og tanker)

Det grænser til det stupide. Man ved aldrig hvornår der kommer en vind af benzin dampe. Mættet lige nøjagtig så det er antændelses parat. Her sætter man ikke bare sit eget liv i fare - Her sætter man alle de andre på tankstationen i fare. Hvis det værste skulle ske, at stationen går i brand. Så taler vi om en eksplosionsbrand, som vil tage både værksted og kiosken med i branden. Og kan helt sikkert høres helt ned til mit stille hjørne af byen.

onsdag den 11. april 2012

Trætte arbejdsløse !

En ny målig foretaget for Ugebrevet A4 viser, at de arbejdsløse er stærkt utilfredse med at gå til samtaler i både jobcentret og a-kassen. Møderne ligner hinanden og det giver ingen mening, lyder det fra et flertal af de ledige. Hvem der fremover skal tage sig af de ledige, bliver blandt andet et opgør i de kommende treparts forhandlinger. Spørger man de ledige selv, så foretrækker de at det er a-kasserne der tager over. "De, der er medlemmer af en a-kasse, bør være i a-kassens varetægt de første seks måneder. Der er ikke nogen grund til at jage ledige mellem jobcenter og a-kassen. Det kan a-kassen sagtens klare alene. Og man bør sagtens kunne lave et nyt system ganske smertefrit. Det her handler om at få fokus på at få ledige i job og ikke på kontrol af alt fra nedgroede negle til antallet af ansøgninger," siger Ejner K. Holst fra LO.


Og ser man på job Centernes succes rate, så er det også en voldsom god ide at flytte behandlingen væk fra deres mislykkes indsats. ( Læs blogindlæg: Jobcenter dumper i præstation - fra den 10. april )

Improve your cities - Denmark !

I found this article and see graet potential in the idea - For severel cities in Denmark - Genuine involvment of people and NGO´s in the city´s development.


- - - - - - - - - - - - - -


Have any green ideas that you think would help improve the city? Change by Us NYC, an innovative website created by Local Projects, is exactly what you need to get your voice heard. The site, dubbed “a social network for civic activity,” officially launched last year. The site has a sleek, easy-to-use interface, and it’s run by the city as a way for New Yorkers to share their ideas and organize green projects.Read more: New Social Networking Site 'Change by Us NYC' Asks New Yorkers How to Green NYC Inhabitat New York City

The ideas are organized into digital post-it notes of different colors, which are “pasted” on a virtual board. Clicking on each of the ideas enlarges them, and allows you to add your own comments as well. Immediately when the site loads, Change by US NYC encourages you to add your own little post it note. You can search for your own neighborhood specifically, and view some of the ideas of your neighbors as well. In fact, the site is also serving as a great community solidarity tool.

Some ideas, like a rainbow garden, are cute if not a bit silly. Other one liners, like plant more trees or water more plants, are more general and not aimed at any specific neighborhood. Others tend to get more political, with one suggesting doing away with subsidized parking in housing projects. All, however, represent a genuine desire to help out the city. We were able to find ideas for many diverse neighborhoods, including projects in various areas in Jamaica and Jackson Heights in Queens, all the way to Harlem in Manhattan, and a lot of cool ideas from areas in the South Bronx, too. Others form a collaborative effort between neighborhoods, such as edible gardens in Crown Heights and Bushwick in Brooklyn, all the way to Astoria in Queens. The site serves as an exciting opportunity for New Yorkers to establish a sense of solidarity, all while improving the city. Make sure you check out some of the ideas posted for your neighborhood !

tirsdag den 10. april 2012

Jobcenter dumper i præstationen !

Langt de fleste ledige finder job uden at gøre brug af jobcentrene. I Region Syddanmark finder 97 ud af 100 ledige nyt arbejde gennem andre kanaler end jobcentret, når de bryder ud af ledigheden. Sådan ser det ud hvis man læser en ny undersøgelse af Beskæftigelsesregion Syddanmark, hvor 1100 tidligere ledige har svaret på, hvordan de er kommet i job igen. Kommunerne driver landets 91 jobcentre, og i Kommunernes Landsforening arbejder man på at finde ud af hvilken rolle jobcentrene skal fremover. Assens-borgmester Finn Brunse (S) er med i KL's arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, og han mener bestemt ikke jobcentrene er overflødige, selv om kun få ledige får nyt job der. - "Jobcentrets betydning for at skabe de personlige og faglige netværk er helt afgørende. Det kan godt være, man ikke får job via jobcentret, men løsningen kan godt være skabt via centrets rådgivning," siger han. - - - -


Her vil jeg gerne tilføje, at det må være en utrolig optimistisk eller bare lalledeglad ledelse, der kan se det positive i at drive en forretning, hvor ens primære mål er at få folk i arbejde. Og så ramme ved siden af i 97 ud af 100 tilfælde. Jeg tør slet ikke tænke på omkostningerne ved at finde de sølle 3 % af jobbene. - Måske var det bare billigere at ansætte de få personer i kommunen og så spare fiasko forretningen "Jobcenter" væk !

Har du problemer med at tage et valg !

Selv den bedste leder kan engang imellem være i tvivl, og bliver ramt at ubeslutsomhed. Her er et par gode råd til at komme videre:
1. Glem at se smart ud.

Et barn føler ingen skam ved at bygge noget, fejle og starte forfra. Frygten for at se dum ud er skadelig, for den er ubrugelig.
2. Stol på din mavefornemmelse.

Mavefornemmelsen trækker ofte på et væld af erfaringer eller en god intuition. Derfor er splitsekundet, hvor man mærker denne fornemmelse ofte den rigtige vej at gå.
3. Accepter analysens begrænsning

Du kan planlægge en krig ned til den mindste detalje, og alligevel tabe på grund af et pludsentlig skift i vejret. Undgå at blive paralyseret af analyser. Tag handling - undersøg resultatet, gør et par ændringer og fortsæt fremad.
4. Slå plat eller krone.

Når du skal tage en beslutning og ikke kan tage et valg - - er det et valg i sig selv. Hvis du er helt kørt fast så slå plat eller krone, og bryd den psykologiske dødvande.

mandag den 9. april 2012

Endnu flere tilbage til arbejdet !

Når sygemeldte skal tilbage i arbejde, bliver der brugt en række forskellige indsatser. Der er for eksempel beskæftigelsespolitiske indsatser med uddannelse og indsatser i sundhedssystemet rettet mod sygemeldtes fysiske eller mentale helbred. Indsatser, som foregår på arbejdspladsen eller som inddrager arbejdspladsen, øger chancen for, at sygemeldte med muskel- og skeletbesvær vender tilbage i arbejde. Det viser et litteraturstudie med de vigtigste resultater fra danske og internationale undersøgelser af beskæftigelseseffekten af beskæftigelsesrettede indsatser for sygemeldte. »Effekten af beskæftigelsespolitiske indsatser er ikke entydig, når vi ser på de gennemførte undersøgelser. Til gengæld peger undersøgelserne klart på, at arbejdspladsbaserede indsatser har en positiv effekt,« siger seniorforsker på SFI Jan Høgelund.
Indsatser, der involverer arbejdspladsen, kan bestå i en gennemgang og tilpasning af arbejdsforhold, for eksempel nyt udstyr, reduceret arbejdstid og ændringer i arbejdsopgaver. I forløbet inddrages ud over arbejdsgiveren og den sygemeldte ofte andre indsatsaktører fra sundhedssystemet. Samarbejde og tværfaglighed er således også nøgleord for et positivt indsatsforløb.
Her tror jeg at der er meget at hente, for både virksomheder og samfund. Min personlige erfaring er, at det kun kræver en kick start på virksomheden, så kan mange ting lade sig gøre. Denne kick start skal dog komme fra det offentlige, da der ikke er hverken kræfter eller kompetence i virksomhederne til at starte et sådan projekt op. Derfor er opfordringen: Lav en let forståelig drejebog, som både indeholder fordele og ulemper for virksomheden - Og gå så aktivt ud og lav aftaler med det private arbejdsmarked. Det tror jeg flytter meget.

Spjæt i søvne !

Da du besluttede dig for at gå ind på denne blog, aktiverede du dine muskler i hænder, fingre og arme for at taste adressen i browseren. Den slags bevidste muskelaktivitet er det, lægevidenskaben kalder for pyramidal muskelaktivitet. Det er den, der aktiveres, når du beslutter dig for at losse til bolden. Men der er også en anden slags muskelaktivitet: nemlig den, der sørger for, at din krop hele tiden har en hvis muskelspænding. Uden den konstante spænding kan du eksempelvis ikke sidde oprejst på en stol. Det kan du selvfølgelig ikke hele tiden bruge krudt på at tænke over. Derfor sker det automatisk. Den slags konstante men automatiske muskelaktivitet er det, lægevidenskaben kalder for ekstrapyramidal.
Hjernen skruer ned for muskelaktiviteten.
Men når vi skal sove, er det nødvendigt for kroppen at slippe af med al denne kropslige hurlumhej. Derfor falder aktiveringen af begge muskelsystemer. Vores hjerne sætter en kæp i nervesystemets konstante kommunikationshjul. Dermed tipper vores krop over i et nyt stadie, hvor musklerne slappes fuldstændigt af. Det er det, vi kalder for søvn. Søvnrykket – spjættet – er altså en måde, hvorpå kroppen rent muskulært tuner sig ind på et nyt og anderledes stadie end det, vi kommer fra. Og det er helt naturligt. Der er intet galt med dig, fordi du af og til spjætter inden drømmeland: »Søvnryk er helt og aldeles godartet. Det er ikke sådan, at der er noget galt med os, fordi vi oplever søvnryk i en periode, eller hvis én oplever flere søvnryk end en anden. Mennesker har bare forskellig fysiologi. Derfor er der heller ingen grund til at behandle for det – folk vil overvejende blive beroliget, når de hører om søvnrykkets godartede natur,« slutter Poul Jennum.

søndag den 8. april 2012

Bassinet er nu forårsklar !

Så blev jeg endelig færdig. Mit have bassin havde været utæt i snart et helt år. Det startede sidste sommer, hvor vand overfladen sank lidt hurtigere end den normale fordampning. Og langsomt er det bare blevet værre og værre. Til sidst var det sådan at bassinet måtte efter fyldes i regn svage perioder. Jeg tabte dog lidt lysten til at reparere dammen, da vi satte huset til salg, men nu skulle det alligevel være !
Jeg gik igang med at tømme bassinet. Lænsepumpen var elendig, så der var meget manuel tømning. (Billedet)Gennem min svoger fik jeg noget meget kraftig plastik - fik det lagt dobbelt og derefter lagt i hullet. Så var der lige et par tons sten der skulle flyttes - En badebro der skulle løftes og en masse plastik der skulle presses på plads. (Jeg skulle også lige redde ca. 130 guldfisk - små 100 frøer og sørme om jeg ikke også fandt 2 salamander) - Men nu er jeg færdig. Har fyldt ca. 15 cm vand i hullet og håber at de næste dage giver noget regn. Jeg samler regnvand fra taget af huset.
Jeg har sat 50 fisk ud igen - Håber på at frøerne og salamanderne kommer af sig selv. Og så står resten af fiskene i et stort kar. Klar til at blive henter af Bøgegården.

Co2 synder - Uden at vide det !

Hvert kilo spagnum fører til et næsten lige så stort udslip af CO2, og langt det meste spagnum i private haver er helt unødvendigt. Spagnummen er nemlig produceret af tørv fra moser, som er gode til at holde på kulstoffet. Men når tørven bliver gravet op, frigives det i store mængder. Beregninger udført af DTU Miljø viser, at hvert eneste kilo spagnum fører til et CO2-udslip på næsten et kilo, når alle parametre medtages i en såkaldt livscyklus-analyse. De officielle danske statistikker over forbruget af tørv svinger meget fra år til år og siger ikke noget om fordelingen mellem brug i gartnerier og hos private. Men kilder i branchen oplyser, at vi årligt bruger i omegnen af 110.000 ton spagnum, heraf cirka halvdelen i private haver, krukker og drivhuse. Salget til gartnerier er for nedadgående, hvorimod danskernes indkøb af spagnum til haverne er konstant. Ifølge lektor Carl-Otto Ottosen fra Institut for Fødevarer – er det vanskeligt at erstatte tørv med mere klimavenlige materialer i gartnerier. Her benyttes det bl.a. til potteplanter, der er en dansk milliardeksport.

lørdag den 7. april 2012

Slået voldsom tilbage !

De næste tre år kommer det danske arbejdsmarked sandsynligvis til at tilbringe i en tilstand der minder om koma. Tilgengæld ser det lyst ud med hensyn ledigheden, der formentlig kan holde sig i ro, fordi fyringsrunderne trods alt er ved at klinge af. Men der vil stort set ikke blive etableret nye arbejdespladser til dem der er blevet arbejdsløse. Sådan lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, i en prognose for arbejdsmarkedet. "Vi genvinder stort set ingen af de 180.000 arbejdspladser, vi tabte under krisen, og beskæftigelsen i 2013 ventes kun lige over 2005-niveauet og er dermed slået mange år tilbage," siger Erik Bjørsted.

500.000 straffeattester

En juraprofessor vurderer, at de danske arbejdsgivere er meget interesserede i at se straffeattester på jobansøgerne. I 2011 så arbejdsgivere 500.000 straffeattester. Professor Michael Gøtze, siger, "Tallene tyder på, at arbejdsgiverne kræver en straffeattest hyppigere, end hvad man lovligt må." Det høje antal af straffeattester er ikke et udtryk for, at arbejdsgiverne sorterer tidligere dømte ansøgere fra, mener Dansk Arbejdsgiverforening.
MEN........ Det skaber en masse unødig administration......... Det skaber en barriere for nogle unge mennesker, som har lavet bare en enkelt fejltrin......... Det skaber et A - og B hold allerede fra starten........ Der er alt for megen fokus på korrektheden. Man kunne måske også se på hvordan det arbejdende samfund kunne tage et ansvar og få nogle vildfarende unge mennesker over på den rette side af loven. Det kaldes samfundssind !

fredag den 6. april 2012

Kom i Trælasten - Her kører det i ring !

Konen havde købet en nyt cafe sæt til haven. Eller rettere, hun havde bestilt et sæt ved Trælasten i Vejen., da de havde udsolgt første gang vi var i butikken for at købe sættet. Nu var der så tikket en sms ind om at varen var klar. Vi kørte til butikken - Jeg fik betalt og fik en udleveringsseddel / Faktura, hvorpå der stod "Hal 3".
... Og så gik der virkelig forvirring i sagen. Umiddelbart var der kun 2 haller..... Uden markering af hallens nummer..... Der var ikke noget personale at spørge..... Et par tilfældige kunder kunne ikke hjælpe med svar på "Hal 3"..... En af kunderne ledte endda efter "Hal 1"..... Så opdagede jeg en ældre og noget mindre hal bag de tog første haller..... Den havde dog heller ikke noget nummer.....
Efter at have kørt 3½ gange rundt gennem deres haller - Holdt i vejen for flere andre kunder - og brugt 25 minutter på at finde noget personale, var jeg endelig heldig ! ekspedienten kunne vise mig stedet og hvor konens cafe sæt stod ( Pænt pakket sammen med hendes navn på ) Jeg syntes lige at jeg ville kommenterer den manglende nummerering af hallerne, hvortil ekspedienten kunne oplyse at det havde man skam også talt om, i et stykke tid, at få lavet.
Så er det lige jeg spørg: Butikken har eksisteret i dens form i mindste et år. Det må have irriteret masse af kunder og måske har man endda mistet kunder ved denne mangel på aktion. Hvor svært ville det være at tage en bøtte maling fra hylden - En pensel og så lige skrive 1 - 2 - 3 med stor bogstaver.
Nej - Vel ! - Det viser virkelig en ledelseskonflikt mellem " Rettidig omhu" og " lange to-do lister".

Sov godt !

Uden mad og drikke duer kroppen ikke. Det samme gør sig gældende for søvn - hjernen kan simpelthen ikke fungere ordentligt uden søvn. Mangel på søvn giver som de mest almindelige følgevirkninger rastløshed, koncentrationsbesvær og uro i kroppen. Samtidig viser et nyt studie på Københavns Universitets biovidenskabe­lige fakultet, at for lidt søvn i teenageårene kan lægge grunden til livslange problemer med overvægt.
Her er 10 gode råd til en bedre nattesøvn:
1. Undgå alkohol inden sengetid - det giver uro i kroppen og dermed en dårligere nattesøvn
2. Undgå sovemidler. De er stærkt vanedannende og har en negativ indflydelse på hukommelsen
3. Undgå motion lige inden, du skal sove. En løbetur lige før sengetid giver ikke nattero
4. Undgå tv og computer i soveværelse. Din hjerne bliver stimuleret og så slapper du ikke ordentligt af.
5. Undgå at spise - og især saltholdig mad - inden sengetid. Det får kroppen op i gear igen, hvilket jo er det stik modsatte af, hvad den skal lige inden sengetid.
6. Stå op og gå i seng på samme tidspunkt alle ugens dage. Det er en skrøne, at man kan indhente søvn ved at sove længere, og det kan give søvnproblemer.
7. Et køligt soveværelse får dig til at falde hurtigere i søvn, man må hverken have det for varmt eller for koldt.
8. Stå op, hvis du ikke kan falde i søvn. Hvis du bliver liggende stresser du over, at du ikke kan sove, så er det bedre at stå op og eventuelt læse i en bog.
9. Tænd ikke lyset, hvis du skal op i løbet af natten for at tisse. Lys fortæller hjernen, at det ikke længere er nat, og at du dermed ikke skal sove. Det gør din søvn mere urolig.
10. Snooz ikke mere end 15 minutter. Hvis du snoozer mere, risikerer du at ryge ned i en ny dyb søvn, og du får svært ved at komme op igen.

torsdag den 5. april 2012

Lærdom for amatør vinduespudser !

Drop myterne om, at avispapir, eddike og sprit gør dine vinduer blanke og uden striber. Genvejen til rene vinduer er langt mere simpel. Knofedt, koldt vand og opvaskemiddel er sammen med en hurtig hånd rigeligt til at få dine vinduer til at stråle.

Det skal du bruge til pudse vinduer: - En spand med rent, koldt vand med et skvat opvaskemiddel i. - En blød svamp. - En blød skraber af kvalitetsgummi, hårdt og uden hakker i gummiet. - Flere bløde, fnugfrie og forvaskede bomuldsklude.


Sådan pudser du:

Sæb vinduet ind med svampen og gnub på evt. pletter. Hold skraberen klar og skrab altid lige efter indsæbning. Sæben må ikke side. Før skraberen umiddelbart efter indsæbning fra øverste venstre hjørne mod øverste højre hjørne. Lav et sving med håndleddet, så du kommer ind i hjørnet, men samtidig beholder skraberen i bevægelse og kan fortsætte skrabebevægelsen mod venstre. Husk altid at skrabe vandret og altid med en tør skraber. Hold et jævnt og flydende skrabetempo, og skrab altid med et par centimeters overlap. Tør efter med en knastør klud i kanterne. Skift vaskevandet, så snart det er en anelse beskidt.

Som en ægte amatør vinduespudser må jeg sige at jeg faktisk har lært noget ! - Resultatet er ikke altid perfekt - ( Ærligt - næsten aldrig perfekt ) - Men det er blevet væsentlig bedre.

onsdag den 4. april 2012

Morgengry i bilen !

Nu begynder mine morgen køre ture at være en ren fornøjelse. Jeg starter hjemmefra i bælg mørke og inden jeg er nået til Ringkøbing er der blevet lys morgen. Jeg får hele menageriet med. Fra den lyse stribe på himmelen, som varsler dagens kommen - Over det rødlige skær lige inden solen bryder horisonten - til solen står skarpt og skinner ind i bilrudens "trafikfilm" - At man bare kan sidde og lytte til radioen mens alt dette udspiller sig lige foran éen er helt utrolig. Jeg får nærmest et kick af sådanne oplevelser. Dertil kommer synet af dådyr der morgengræsser - Ræven der lusker hjem og fuglene der morgenfriske starter deres søgen efter mad.

Datteren var i lokal radioen !

Vikarjob kan være vejen til fast arbejde - Når fastansatte sendes på kursus og ledige passer deres job imens, kan det være vejen ind på arbejdsmarkedet. Det viser erfaringer fra Mariagerfjord Kommune, hvor man sidste år satte tre jobrotationsprojekter i gang indenfor lærerfaget, rengøring og ældreområdet. På lærerområdet fik 9 ud af 12 virkarer job efterfølgende. Én af dem er Liza Mogensen fra Hobro. Som nyuddannet lærer stod hun i sommeren 2011 uden job trods mange ansøgninger. Derfor meldte hun sig i stedet til jobrotationsprojektet.- Jeg har været rigtig glad for at være i ordningen. For mig var det en god mulighed at komme ind, fordi jeg ikke havde en chance for at komme ind på andre måder, siger hun. Og vikararbejdet endte med at give pote.- Der blev et barselsvikariat ledigt, og det blev jeg tilbudt, fordi jeg jo havde været i jobrotation og bevist, hvad jeg kunne, siger Liza Mogensen.
Det er ikke kun Liza Mogensen, der har haft gavn af ordningen. Det fortæller projektleder og koordinator Marianne Rosendal.- I lærerprojektet fik 9 ud af 12 i løbet af de første fire måneder faste vikariater, og for et jobrotationsprojekt er det en meget stor succesrate, siger hun. Ifølge Marianne Rosendal har Mariagerfjord Kommune fået stort udbytte af de tre rotationsordninger.- De ansatte får mulighed for at blive opkvalificeret. Det er en stor fordel for virksomhederne og dermed også for kommunen, siger hun. Samtidig er det ifølge Marianne Rosendal vigtigt at tage hånd om næste generations arbejdsstyrke.- Kigger vi på lærer- og ældreområdet i Mariagerfjord Kommune, så er det store årgange, der snart går på pension. Derfor er det vigtigt, at vi får opkvalificeret en fremtidig arbejdsstyrke, siger hun.
For Liza Mogensen har joberfaringen givet større tro på et fast job.- Jeg håber på, der bliver plads til mig et sted her i Mariagerfjord Kommune. Men ellers er det jo bare at søge igen. Nu har jeg i hvert fald en smule erfaring, jeg kan skrive på mit CV, og så håber jeg, det kan hjælper mig. De tre jobrotationsprojekter afsluttes alle i løbet af 2012.

tirsdag den 3. april 2012

Flere søger job !

Køen af arbejdsløse blev i februar forlænget med 3.000 flere danskere. I kraft af det kunne man godt forestille sig, at de der var i arbejde, ikke leder efter nyt job. Men tal fra Danmarks Statistik viser faktisk det modsatte: Der er lige så mange personer, der søger nyt job nu som før krisen begyndte omkring 2008 - Seks procent af alle i job har søgt efter et nyt arbejde i løbet af de seneste fire uger. Det svarer cirka til 160.000 mennesker. Årsagen til at flere leder efter nyt job bunder i et ønske om at få bedre løn og arbejdsforhold. og ydermere søger flere arbejde, fordi de sidder i en tidsbegrænset stilling eller er bange for at blive fyret. Det er en udvikling Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, genkender. " Tallene passer jo fint med, at flere bliver ansat i midlertidige stillinger. Det folk søger er i højere grad end tidligere tryghed," siger han.

Søger din kollega nyt arbejde !

Tusindvis af lønmodtagere leder efter et andet arbejde, og det skyldes usikkerheden på arbejdsmarkedet. Ifølge avisen.dk, så viser tal fra Danmarks Statistik at 160.000 personer har søgt nyt arbejde indenfor de sidste fire uger. Og det er lige så mange som før krisen begyndte i 2008, men der er en markant forskel. Før krisen ledte man efter nyt job for at få bedre løn- og arbejdsforhold. Nu søger flere arbejde, fordi de sidder i en tidsbegrænset stilling eller er bange for at blive fyret. Ifølge Danmarks Statistik var 217.000 danskere i 2011 ansat i tidsbegrænsede stillinger.

mandag den 2. april 2012

Lyt til jeres egne råd !

Når virksomheder behandler deres ansatte dårligt, er det ofte Danmarks største fagforbund, 3F der holder den røde fane højt, og blæser til konflikt. Det viser sig dog at de halter gevaldigt, at når det gælder fagforbundets egne - både med hensyn til arbejdsforholdene og med at indgå overenskomster.

"Vi har fået en del klager fra ansatte i 3F, der kritiserer arbejdsforhold som ikke er i orden. 3F får mange klager i forhold til, hvor mange der er ansat, hvis man sammenligner med andre fagforbund. Vi har to personer, som nu er ansat hos os, efter at være gået fra 3F på grund af dårlige arbejdsvilkår," siger Rene Knudsen, formand i HK Service.

Er Snæblen en Helt !

.... Eller er Snæblen en rigtig Snæbel. Det er spørgsmålet til 60 millioner. Eller mere korrekt. EU har givet 60 millioner til et projekt, som skulle bevarer den meget lille bestand af Snæbler, som lever i de sønderjyske åer. Man har brugt pengene på at rense og oprette åer. Man har haft Prins Joakim ind over som projektor. Man har virkelig givet den hele armen med dette "helt" modige projekt.
Nu viser det sig så at den Sønderjyske Snæbel er uddød engang i 1940érne og den fisk man så dyrbar prøver at bevarer..... Er en Helt. En fisk, der meget ligner en Snæbel. Men alligevel bare en Helt. Projektlederen på dette kulsejlet projekt fastholdt at der var tale om en Snæbel ( Det havde jeg nok også gjort, hvis jeg havde brugt 60 millioner af skatteborgernes penge + 5 år af mit arbejdsliv på at bevarer en forkert fisk ) - Men alt i alt er det er da en sand fiasko. At disse fiske nørder kan tage så meget fejl - Alligevel overbevise os skatteborger om deres fantastiske projekt - Derefter malke os for 60 millioner - trække en prins ind i skandalen og så hygge sig i hele fem år uden at opdage deres egen utilstrækkelige til at se forskel på 2 forskellige fisk. Man kan ikke kalde dem "Helte".

søndag den 1. april 2012

Angrebet af grå hår !

Det er uundgåeligt. En dag, forfjamsket foran spejlet, opdager du det allerførste grå hår. Det ser næsten nuttet ud, sådan som det ligger der, som et enligt spøgelse blandt alle dets livskraftige søskende. Senere, når dette uhyggelige varsel har formeret sig tilstrækkelig, er det ikke så festligt længere. Men hvad er det egentlig, som gør, at vi falmer med alderen.
Et team af europæiske forskere mener, de er kommet til bunds i sagen. De har fundet ud af, at hovedsynderen ironisk nok er det samme kemikalie, som vi bruger til at blege håret af mere frivillig karakter: brintoverilte. Nogle af os kender nok stoffet som den virksomme ingrediens i de blegemidler, som kan forvandle os til kække kloner af Marilyn Monroe. Men selv nidkære brunetter undslipper altså ikke. Sandheden er nemlig, at ifølge forskerne har håret sit eget, personlige blegningsprojekt. Hårrødderne danner nemlig selv lidt af dette stof. Efterhånden som hårsækkene bliver ældre og mere slidte, ophobes der en masse brintoverilte i dem. Så begynder kemikaliet at blokere for den normale produktion af melanin - det stof som giver håret farve. Alle vor hårceller danner bittesmå mængder af brintoverilte, men efterhånden som vi bliver ældre bliver disse bittesmå mængder til meget. Vi afbleger vort hårpigment indefra, og håret bliver gråt og siden hvidt. Dermed har vi altså kun os selv at takke for de grå hår.