søndag den 29. april 2012

God vane er nu en dårlig vane !


Der reklameres massivt med mundskyl i fjernsynet. Men nu viser ny forskning, at der er en bagside af medaljen. Mundskyllemidler indeholder ofte antibakterielle stoffer. Indtager man for mange af dem, kan det i sidste ende betyde, at man udvikler resistens overfor antibiotika. Det skriver dr.dk
Hos Tandlægeforeningen er man netop blevet gjort opmærksom på problemet. "De mundskyllevæsker der findes, indeholder enten alkohol eller antibakterielle midler, og hvis man putter antibakterielle midler i noget, som man bruger hver eneste dag, så vil det være uhensigtsmæssigt, fordi der kan opstå resistens" forklarer Ole Marker, der er tandlæge og underdirektør i Tandlægeforeningen.
Bliver man resistent overfor antibiotika kan det betyde, at kroppen får vanskeligere ved at bekæmpe infektioner for eksempel i mundhulen eller andre steder i kroppen. De opsigtsvækkende resultater blev torsdag præsenteret ved Tandlægeforeningens Årskursus af den norske professor og tandlæge Anne Scheie, der står bag forskningen. Hun anbefalede, at man generelt slet ikke skal bruge muldskyl.
( Der fik jeg så hold på den vane. Det har ellers været en slags dobbelt sikring af at tænderne var rene - Når jeg lige skyllede efter en ordentlig gang børstning )

Ingen kommentarer: