tirsdag den 18. september 2012

Sidder du ned og tisser !

Der skal lugte bedre på Taiwans 100.000 offentlige toiletter, og det skal mændene hjælpe til med, hvis det står til landets miljøminister. Stephen Shen vil have den mandlige del af befolkningen til at sætte sig på sædet, inden de lader vandet. Det skriver Bbc.co.uk. Derfor har han bedt de lokale myndigheder om at sætte skilte op på offentlige steder, hvor mænd rådes til at slå bagdelen i toiletsædet, selv om de kun skal tisse. Men miljøministerens forslag har delt vandene. For mens kvinderne tilsyneladende synes, at forslaget er godt, raser nogle mænd på internetfora over, at de skal ændre på deres toiletritualer. Og det ser ikke ud til at hjælpe, at miljøminister Shen selv er foregangsfigur og praktiserer siddende vandladning såvel derhjemme som på offentlige toiletter.
 
Fra ministeriets side har man dog tiltro til, at missionen kan lykkes.

»Vi ønsker at lære af Japan og Sverige. I Japan har vi hørt, at 30 procent af mændende tisser siddende,« siger Yuan Shaw-jing, der er generaldirektør for miljø og sanitet, ifølge Bbc.co.uk. Når Sverige nævnes i den forbindelse, kan det skyldes, at det tidligere på sommeren kom frem, at landstinget i Eskilstuna i Sörmland-regionen oplevede problemer med tis på gulvene.

Vänsterpartiet indførte regelen om, at mænd skal sidde ned og tisse. En anden gevinst ved at lade vandet siddende skulle være, at man(d) tømmer blæren bedre. Men som flere kritiske røster indvender: det bliver svært at kontrollere, om mændene overholder sid ned-reglen.

Ingen kommentarer: