lørdag den 8. september 2012

Har vi alligevel succes !


Fra 1. januar til 31. marts fandt 149.000 danskere et nyt arbejde. Det svarer nogenlunde til, at en ansættelsesaftale blev indgået hvert eneste minut, døgnet rundt i alle ugernes dage i gennemsnit.



Det viser en analyse af tal fra Eurostats Labour Force Survey, som Agenda har foretaget. I undersøgelsen er deltagerne spurgt, om deres nuværende job er et, som de er startet i inden for de seneste tre måneder.
”Tallene viser, at jobomsætteligheden i Danmark er høj i forhold til andre lande, og at den selv i en krise tid er på et højt niveau. Det giver kortere ledighedsperioder. I de lande som har fleksible arbejdsmarkeder, og dermed en høj jobomsætning, er mulighederne for at finde et nyt arbejde bedre,” siger Michael Svarer, professor i økonomi ved Aarhus Universitet.
Ifølge Per Kongshøj Madsen, professor i økonomi ved Aalborg Universitet, er det en myte, at der ikke skabes job på arbejdsmarkedet. Der skabes bare ikke så mange, som under højkonjunkturen.
”Forestillingen om, at arbejdsmarkedet fryser helt til i krisetider, er forkert. Der er stadig mange jobåbninger, selv under en krise. Man kan sammenligne det lidt med et busstoppested. I en krisetid kører der færre busser, så køen bliver længere. Men der kører altså stadig busser,” siger Per Kongshøj Madsen.

Ingen kommentarer: