mandag den 25. juni 2012

Stadig lige så meget røg !

Troede nogen, at det var ved at være forbi med rygning i Danmark, må de tro om igen. Godt nok falder andelen af rygere her til lands, men samtidig ligger salget af cigaretter i dag stort set på samme niveau som i starten af halvfjerdserne. Det viser en Det viser en ny undersøgelse, som er publiceret i Danish Medical Journal, og som Ugeskrift For Læger omtaler.  Til gengæld for de mange cigaretter er der færre danskere, der køber cigarer og røgtobak, så det totale tobakssalg er faldet de seneste år, men det er stadig ikke under niveauet i tyverne, viser undersøgelsen.
Tallene tyder på, at der kan være en underrapportering af rygning, når man spørger borgerne i befolknings- og sygelighedsundersøgelser. Folk siger måske ”nej”, fordi de kun ryger i weekenderne. Og så tyder tallene også på, at en større andel af de tilbageværende rygere er storforbrugere.
Forskernes konklusion er, at det er nødvendigt at tage andre metoder i brug end blot befolkningsundersøgelser og målinger, når det reelle tobaksforbrug skal kortlægges. Statistik over solgte cigaretter mm hører også med i billedet.

Ingen kommentarer: